Jiří Hrebenar: Sociální demokraté debužírují na mrtvolce sociálního systému

20.02.2012 20:39

Sociální demokracie mi čím dál více připomíná medvěda, který se probouzí z dlouhého zimního spánku.

Jiří Hrebenar: Sociální demokraté debužírují na mrtvolce sociálního systému
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Možná mi připomíná generála, který po bitvě na schůzi branného výboru ukazuje jak moc byl ve válce silný, i když se bitvy nezúčastnil. Tak dohromady působí počínání sociálních demokratů. Hrají si na to, že nemají žádnou moc a možnost prosazovat opoziční činnost. Jen tak pro sebe se ptám: "co je to za opozici?" Je to něco jako autíčko na heslo, které se rozjede, jen když motor dá souhlas?

Levice se snaží lidem vštípit dojem, že oni stejně nic nezmohou, protože Nečasova grupa je nepustí k veslu a ke slovu. Ale jaký je princip opozice? Odjakživa jsem si myslel, že opozice má podávat opoziční návrhy, má všemi legálními prostředky prosazovat své vize, a že má také donutit koalici ke spolupráci a pokud tato spolupráce není možná, má opozice činit takové kroky, aby prosazovala, to co slíbila v minulých volbách. Opozice se stále více podobá lékaři, který léčí v rozporu s lékařskými postupy. Nechá pacienta umírat, aby posléze ukázal, jak byl úspěšným lékařem, když zachránil nebohého od smrti.

Nyní se hovoří v kruzích socanů o nezákonném chování ministra Drábka. Ano, souhlasím, to ale tato partaj nevěděla dříve? Vzpomínám si na slova sociálního guru Škromacha, který se nestaral o to, jestli je něco nezákonného. Místo, aby se postavil za postižené, za sociálně slabé, raději se optal ministra Drábka, jestli je dostatek bankomatů. Ještě dnes si vzpomínám na slova vyslanců Škromacha u kulatých stolů, kde se vytahovali se svými jednáními o sociálních kartách v roce 2007.

Koalice vlastně svým počínáním splnila tajný sen socanů. Zavedení sociálních karet chtěli jak Sobotka, tak Škromach a řada dalších lidí. To jenom dnes můžeme vídat divadélko před televizními kamerami. Opozice tady selhává. Vlastně Česká republika nemá opozici. Má jen a pouze seskupení divadelníků, kteří jako loutkoví herci předehrávají maňáskové divadélko, kterému část obyvatel věří.

Opozice přeci nemůže cokoli dělat. To je jasné. Tak k čemu tam je? Je to banda podivínů. Nyní se hovoří o rámcové smlouvě ministra Drábka. Ano, opět souhlasím, je to pravda, ale kde byla opozice, když se jednalo u kulatých stolů? Proč takto opozice nehovořila při vytváření zákonů? Proč nevyužila všech možných nástrojů, aby zákony nebyly projednávány v rozporu s nařízeními Vlády ČR, aby zákony nebyly v rozporu s mezinárodními smlouvami? Jakákoli výmluva na to, že Drábek neposlouchal a celá vláda se chovala jako gubernátor, to je trapné a ubohé.

Česká strana sociálně demokratická si hraje na ochránce demokratických principů. Přeci podle nich nejde jít proti koalici jinak, než na parlamentní půdě. Tedy, kdo jiný má mít právo lobbingu,. když ne opozice? Když má ČSSD dostatek financí na články podporující jejich členy, tak určitě má dostatek prostředků na články podporující také případné návrhy zákonů. Politický vesmír tady moc nefunguje. Spíše se podobá chaosu. Občan by si měl uvědomit jací jsou čeští politici. Opozice a koalice jsou naprosto stejným táborem, ve kterém se v zákulisí dohaduje a domlouvá na společném řešení, aby v médiích tvrdili totálně něco jiného.

Proč sociální demokraté nepřišli s jejich námitkami, když se rozhodovalo o reformách? Protože mnoho částí reforem vyhovuje právě také opozici. Sociální demokraté debužírují na mrtvolce sociálního systému. Jedině tak získají vzácné politické body. Není toto poněkud nebezpečný způsob politiky? Ohrozit maminky postižených dětí, nechat rozvrátit sociální systém v zemi. I na tomto mají přímý nebo nepřímý vliv Sociální demokraté. Oranžová politická strana vydala stovky milionů na předvolební kampaň a zároveň dochází k rozvalu uvnitř socanů. Pravicové jádro získává navrch, Sociální demokracie se oddaluje od svého původního směru.

Občan, jako takový, se tady totálně ztratil. Politické body se opět sbírají na poli populismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…