Klaus vyzdvihl národní uvědomění a tradiční hodnoty

28.09.2011 13:41

Důležitost národního uvědomění vyzdvihl ve svém projevu na Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi prezident Václav Klaus. Zdůraznil i význam tradiční rodiny, ale zároveň neopomenul varovat před rozpadem tradičního hodnotového systému, který podle něj ohrožují hlasatelé takzvaného pokroku a modernismu.

Klaus vyzdvihl národní uvědomění a tradiční hodnoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Svým projevem na Svatováclavské pouti vyzval prezident Václav Klaus, abychom se drželi tradičních hodnot. Zdůraznil význam národního uvědomění a varoval před rozpadem tradičního hodnotového systému, který ohrožují hlasatelé takzvaného pokroku a modernismu. Vyzdvihl také tradiční rodinu, která podle něj čelí útokům módních postojů, pro něž určité skupiny vyžadují privilegia.

„Při pohledu kolem sebe vidíme, že ´pokrokáři´ všeho druhu vedou soustavný a stále nezakrytější útok na naše tradiční společenské hodnoty a ctnosti," upozornil prezident, že dochází ke stále rychlejšímu rozpadu hodnotového systému, který ještě donedávna charakterizoval civilizační okruh, ke kterému jsme vždy patřili. Stát je podle Klause pod stále větším tlakem „nadnárodních uskupení", která pomíjejí tradice. Za ideologii dneška pak označil multikulturalismus.

Proti falešným prorokům by se do debat měla zapojit i církev

Prezident připomněl i význam tradiční rodiny, která je podle něj střídána „povrchními a formálními pózami" a vystavována stále ostřejším útokům módních postojů, které pro vybrané skupiny velmi nevybíravými způsoby vyžadují nejrůznější, v minulosti nikdy neexistující privilegia. Proto by se církev měla jasně vymezovat v debatách o hodnoty, které ohrožují falešní proroci „takzvaného pokroku a modernismu".

„Doba, kterou žijeme, však má tolik nebezpečných rysů, že nechat ve veřejném prostoru dominovat jen oportunistické modernisty se nakonec vymstí všem," varoval český prezident, podle něhož je potřeba riskovat i nepochopení a názorové střety. „Jakkoli se zdá, že v nich má druhá strana momentálně převahu, zejména mediální," uzavřel Klaus.

K věci:

Nemocný Klaus se zúčastní Svatováclavské pouti a bohoslužby 

Klaus má angínu, omezí kvůli tomu program 

Češi. Neplačte a hrdě slavte Václava, burcují politici

Prezident Klaus: Svatováclavská pouť je připomenutím křesťanského původu naší tisícileté státní existence 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…