Komunisté se nevzdávají myšlenky udělat prezidentem Remka

21.02.2012 21:57

Komunisté prezidentskou kandidaturu prvního československého kosmonauta Vladimíra Remka nevzdávají. Předseda KSČM Vojtěch Filip nevyloučil, že mu strana na její podporu opatří přes 100 tisíc podpisů voličů. Filip dnes řekl, že s Remkem, který se ke své případné kandidatuře staví zdrženlivě, bude ještě hovořit.

Komunisté se nevzdávají myšlenky udělat prezidentem Remka
Foto: Pavel Ševela / wikimedia.org
Popisek: Europoslanec Vladimír Remek

Komunisté uvažovali jako o případném prezidentském kandidátovi také o generálovi Miroslavovi Vackovi, ministrovi obrany polistopadové vlády. Vacek to ale odmítl vzhledem ke svému věku. Loni v srpnu oslavil 76. narozeniny. Remek svou kandidaturu pro ParlamentníListy.cz už dříve odmítl.

Komunisté jsou silní, věří Kováčik

Vedení komunistické strany o prezidentských kandidátech dosud nejednalo na rozdíl od ČSSD, jejíž vedení už do užšího výběru vybralo ekonoma Jana Švejnara a svého místopředsedu Jiřího Dienstbiera. Užší výběr osobností by ale komunističtí lídři chtěli předložit sjezdu, který se sejde v květnu v Liberci. Delegáti by se k nim pak měli vyjádřit.

Komunistické vedení si bude muset nejprve ujasnit, zda pošle do voleb vlastního kandidáta, nebo zda se připojí k nominaci jiné strany, například sociální demokracie. Její potenciální kandidáti ale žádné nadšení u komunistických politických špiček nevzbudili. Předseda poslaneckého klubu Pavel Kováčik je přesvědčen o tom, že jsou komunisté natolik silní, že by měli poslat do volebního klání vlastního kandidáta. Podle mínění stranických představitelů by to měla být osobnost obecně přijatelná pro voliče, nejen pro KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…