Kučík: Lidé si vybrali "žvatlajícího" knížete. Do roka budou v ulicích

05.06.2010 23:20

Spisovatel a lídr kandidátky Zemanovců na Karlovarsku Vladislav Kučík je překvapen, že region s vysokou nezaměstnaností a nemocností volil TOP 09 s tvrdým pravicovým programem.

Kučík: Lidé si vybrali "žvatlajícího" knížete. Do roka budou v ulicích

Vladislav Kučík je doslova šokován, že v Karlovarském kraji, trpícím vysokou nezaměstnaností, nejnižšími platy či vysokou nemocností, tak uspěly pravicové strany: „Do roka, do dvou čekám lidi v ulicích," předpovídá Kučík, podle něhož se zarantní opatření z programu TOP 09 lidem vymstí. „A budou nové volby. Nová vláda neustojí tlak veřejnosti ve chvíli, kdy sáhne na důchodový systém, zdravotnictví a sociální dávky."

Žvatlající a pospávající kníže je vzor ideálního života

Podle Kučíka si lidé stále neumějí analyzovat, co je pro ně dobré a co nikoliv. „Skutečně nepochopím, že na Karlovarsku uspěl ještě pravicovější program, než měla samotná ODS. Lidé například volili knížete, protože je bohatý a tudíž nemá zapotřebí krást, mile žvatlá, pospává tu či onde, což je asi podle nich ideální způsob života."

Zdůrazňuje, že Zemanovci v kraji udělali vše, co bylo v jejich silách a možnostech. To je nesporné, protože Kučíka se Zemanem zde opravdu nebylo možné přehlédnout.

Je ovšem nutné připomenout, že v Karlovarském kraji celkově zvítězila ČSSD (23.29%), a to s náskokem před ODS (17.69%) a TOP 09 (16.2%). Tradičně silnou podporu měla v kraji KSČM (13.7%). Samotná SPOZ získala 3.43% a podařilo se jí získat podstatně víc hlasů než Straně zelených (2,08%) nebo KDU-ČSL (1,66%).

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: echo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…