Kvůli povodním nemá cenu v kampani pokračovat, říká Zaorálek

17.05.2010 12:41

I sociální demokraté hodlají v Moravskoslezském kraji přerušit kontaktní kampaň. ParlamentnímListům.cz to řekl místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Reagoval tak na záměr ODS.

Kvůli povodním nemá cenu v kampani pokračovat, říká Zaorálek

Občanští demokraté v pondělí dopoledne uvedli, že v Moravskoslezském kraji přerušili kontaktní kampaň. Na dotaz ParlamentníchListů.cz to samé hodlají udělat i sociální demokraté.

„V tuto chvíli je nesmyslné pokračovat v kampani. Samozřejmě, že nějakým způsobem zareagujeme na záplavy v Moravskoslezském regionu. A to nejspíše tak, že vyhlásíme finanční sbírku. Prozatím hledáme způsob jak a kde shromažďovat peníze," řekl pro server ParlamentníListy.cz Lubomír Zaorálek, který je jedničkou strany na volební kandidátce.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek zase přes ParlamentniListy.cz politikům vzkázal, aby si pomoc lidem nepletli s kampaní před volbami.

Více:
Nepleťte si pomoc s kampaní, vyzývá Hašek politiky

"Až najdeme způsob, jak sbírku vyhlásit, vydáme tiskovou zprávu," dodal místopředseda ČSSD Zaorálek s tím, že zatím netuší, jestli se kandidáti do sněmovních voleb vydají sami také do terénu.

ČSSD tak prohlášením regovala na ODS. Lídr moravskoslezské kandidátky Pavel Drobil totiž oznámil, že ODS v regionu od pondělí přerušuje kampaň právě kvůli povodním. „Kandidáti budou k dispozici pro pomoc postiženým lokalitám. ODS na regionální i centrální úrovni připravuje plán, jak lidem v oblastech zasažených velkou vodou efektivně pomoci," uvedl Drobil v tiskové zprávě.

Související:
Pecina jede do Ostravy. Jednání vlády nestihne

V kraji se evakuuje, sejde se vláda

V Moravskoslezském kraji byl v pondělí ráno vyhlášen stav ohrožení. Bez proudu jsou desetitisíce domácností. Začaly evakuace v částech Ostravy a Bohumína.

Stoupající hladiny řek a potoků na Moravě mají první oběť. Večer se v Třinci utopila devětašedesátiletá žena. Zřejmě vyšla na zahradu, kam se rozvodnilo rameno řeky Olše.

Povodňovou situaci a možnou pomoc postiženým oblastem bude řešit i vláda, která se mimořádně sejde v 15:00.

Související:
Zaorálek odmítl funkci předsedy sněmovny. Dostane ji Němcová

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…