Nečas vyhrává nad Kalouskem, píše Právo

24.09.2011 11:58

Premiér Petr Nečas (ODS) se snaží zbavit nálepky slabého politika a je zřejmé, že se mu to zatím daří. Ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) tak nezbývá, než se proti rivalovi napravo vymezovat ostrou slovní municí.

Nečas vyhrává nad Kalouskem, píše Právo

Čeští pravicoví politici spolu neumějí koexistovat, jasně se to ukazuje na dění v posledních dnech. Premiér Nečas se snaží zbavit image slaboch a proti svému rivalovi na pravici Miroslavu Kalouskovi se vymezuje, kde může. A zatím drtivě vede. Komentář Alexandra ke střetu dvou pravicových stran přináší dnešní Právo.

Kalousek je v defenzivě

Vláda Mirka Topolánka se potýkala s řadou problémů, ale mezi premiérem a tehdejším předsedou Zelených Martinem Bursíkem panoval klid a mír. Bylo to zapříčiněno mimo jiné i tím, že se ODS a SZ nepřetahovaly o voliče. Spolupráce mezi ODS a TOP09 ale podle Mitrofanova nefunguje.

„Více než roční zkušenosti s Nečasovou vládou, ale zvláště události posledních dnů napovídají, že tento úkol pravice nezvládá. Navenek je to nejmarkantnější v chování Miroslava Kalouska," píše Mitrofanov.

Nevybíravé urážky a nařčení z bláznovství ovšem mají reálný politický základ. Miroslavu Kalouskovi se proti vůli premiéra Nečase nedaří prosadit to, co by si přál. Ať už jde o obří ekotendr, či změnu rozpočtového určení daní. V případě ekotendru má navíc premiér podporu Věcí veřejných. Premiér hájí čtyři největší města republiky, kde vládnou velké koalice ODS a ČSSD. „TOPka" je všude v opozici, což se samo o sobě nedá označit za Kalouskovo vítězství.

Premiér Petr Nečas (ODS) se snaží zbavit nálepky slabého politika a je zřejmé, že se mu to zatím daří. Ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP09) tak nezbývá, než se proti rivalovi napravo vymezovat ostrou slovní municí.

Související:

Duo Nečas Kalousek? Nejhorší v historii není, známkují exministři

Jeden hlupák a druhý žere psy, píše o politice šéf MfD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…