Odbory zahajují akci Stop vládě, plánují demonstrace

03.04.2012 6:58

Odbory spolu s občanskými iniciativami v úterý zahájí kampaň Stop vládě. Jejím cílem je zastavení vládních reforem, demise kabinetu a předčasné volby. Součástí kampaně bude web a akce, kterými chtějí organizátoři informovat veřejnost o dopadech reforem. Na 21. dubna pak aktivisté chystají demonstraci na Václavském náměstí. Uvedla ČTK.

Odbory zahajují akci Stop vládě, plánují demonstrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil na protivládní demonstraci v Praze

Nespokojenci požadují například stopnutí důchodové reformy, která má umožnit lidem převést část odvodů ze státního penzijního systému do vlastního spoření u fondů. Ve stávkové pohotovosti jsou také například školští odboráři, kterým vadí vládní škrty ve školství.

I dopravní odbory už dříve avizovaly, že jsou připraveny k uspořádání případné stávky. Chtějí, aby byl protest masivnější než loňská červnová stávka v dopravě. Tehdy také požadovali zastavení reforem, kabinet však tlaku odborů nepodlehl. Poslední velké protesty proti vládě se konaly v polovině března, po celé ČR se do nich zapojily tisíce lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…