Pod Tluchořem se kýve křeslo. Bude se o něm jednat 11. května

04.05.2011 7:14

VÍME PRVNÍ Šéf poslaneckého klubu ODS se měl volit až v červnu. Kritika vůči Petrovi Tluchořovi v klubu však sílí. Předsednictvo klubu ODS svolává volební schůzi již na středu 11. května od 9 hodin.

Pod Tluchořem se kýve křeslo. Bude se o něm jednat 11. května

Nový šéf klubu ODS se sice původně měl volit až v červnu, poslední vývoj kolem dlouholetého šéfa modrého klubu Petra Tluchoře však donutil předsednictvo klubu, aby svolalo volební schůzi již na 11. května na devátou ráno. ParlamentnímListům.cz to potvrdil zdroj z klubu ODS.

SLEDOVALI jsme témata: Nahrávka Kočí a Vládní krize 

Kritika Tluchoře od ostatních poslanců nabrala na síle po zveřejnění nahrávky Kristýny Kočí. Ta v ní hovořila o snaze ODS získat část poslanců VV. Za ODS to měl být právě Petr Tluchoř, jež má blízko k expremiérovi Mirku Topolánkovi. Navíc média spekulovala o Tluchořově vztahu ke Kočí. Ta sama v tajné nahráce připustila, že s Tluchořem má intimní poměr.

Psali jsme:
Zaplaťbůh nejsem na seznamu Kočí k vopíchání, zděsil se poslanec ODS

Z klubu Tluchoře kritizoval Pavel Bém nebo Aleš Rádl. Rádl reagoval na slova prezidenta Václava Klause, že za vládní krizí stojí hlavně duo Tluchoř-Kočí.

Pro ParlamentníListy.cz Rádl řekl: „Slečnu Kočí zaplaťbůh osobně neznám a na jejím seznamu k ´vopíchání´ jsem naštěstí nebyl, ale Petra (míněno Tluchoře - pozn. red.) znám osm let, takže to, jak hodnotí pan prezident intelektuální a zdrojové pozadí této současné politické krize, považuji za zcela realistické a v podstatě to vnímám velmi shodně."

S Klausem souhlasí i exprimátor Bém. „Z příběhu Tluchoř-Kočí jsem hluboce rozčarován. Je pro mne dalším posunutím české politiky do necivilizovaných a nekultivovaných rozměrů. Je koncentrovanou hloupostí naředěnou pučistickou zákeřností," řekl redakci ParlamentníchListů.cz Bém.

Z nahrávky:

„A jak to snáší ten váš mladý? Protože se říkalo, že jste píchala s Drobilem," zeptal se natvrdo Kočí člen frýdecko-místecké organizace Lukáš Vích na nahrávce pořízené během sobotní schůzky v pražské kavárně. „No, to se říkalo. Ale s Drobilem jsem nikdy nic neměla," zareagovala Kočí. „Tak potom s Tluchořem," dodal Vích.

A Petra Tluchoře již Kočí nezapřela: „No... Jenom proto, abych byla přesvědčivá, aby až se mě zeptaj: Máte poměr s Petrem Tluchořem? Tak já řeknu: Já jsem v životě s Petrem Tluchořem nespala. Ale potřebuju bejt přesvědčivá. Já když lžu, tak musím být přesvědčivá. Poměr se mnou má. Ale proto to brzdím."

Psali jsme:
Tluchoř si hlídá vliv v ODS. Víme, co chystá
Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, lp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…