První žena s darovanou dělohou patrně otěhotněla

22.04.2013 0:00 | Zprávy

Dvaadvacetiletá Derya Sertová, která se předloni stala první ženou světa s transplantovanou dělohou, podle lékařů zřejmě úspěšně otěhotněla.

První žena s darovanou dělohou patrně otěhotněla
Foto:
Popisek:

Informovala o tom agentura AP. Pokud se počáteční příznaky prokáží, půjde vůbec o první případ těhotenství s darovanou dělohou.
   
Lékařský tým univerzitní nemocnice v jihoturecké provincii Antalya, která dosáhla několika významných úspěchů v oblasti transplantací, umístil tento týden do ženiny dělohy embryo. Mluvčí nemocnice Fusun Basová dnes AP řekla, že první výsledky "odpovídají očekávaným příznakům těhotenství". Vzhledem k ojedinělosti případu je však podle ní zatím předčasné označit Sertovou za těhotnou.
   
Pokud by však celý proces skončil úspěšným porodem, znamenalo by to naději pro ženy, které se podobně jako Sertová narodily bez dělohy, či o ni přišly v důsledku rakoviny či jiných chorob.

(MB,ČTK,foto:archiv)
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Další články z rubriky

Fialův „úspěch“: EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. Tvrdě

10:15 Fialův „úspěch“: EU vám vyžene z hlavy topení plynem a ježdění na naftu. Tvrdě

Velkým tématem eurovoleb byl bezesporu blížící se zákaz prodeje nových aut se spalovacími motory. A …