„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

09.06.2024 16:52 | Monitoring

Piráti vymysleli nový plán pro Evropský parlament, který ještě ani nebyl oficiálně zvolen. Závazek podpory Ukrajiny v dodávkách zbraní na minimálně pět příštích let. Většina politiků ostatních stran se tomu ale pouze směje. Hodnocení, že jde o blbost a bizár, dokonce zaznělo i z vládního tábora. Více v anketě PL.

„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Piráti představili plán pro boj s dezinformacemi, který už předložili koaličním partnerům

Čeští občané sice své hlasy v evropských volbách již odevzdali, na výsledky se však čeká do nedělního večera, kdy dojde k jejich zveřejnění v celé EU zároveň. Bez ohledu na to čeští Piráti v tomto týdnu navrhli, aby nový Evropský parlament přijal ihned důležitý závazek. Nejde o nic jiného než o Ukrajinu.

Piráti jsou přesvědčeni, že nově zvolený Evropský parlament, jehož složení nyní vybírali voliči ve všech státech EU, by měl přijmout závazek k podpoře Ukrajiny. Konkrétně jde například o závazek dodávek vojenského materiálu a munice alespoň na dalších pět let. 

Kde na to vzít peníze? Podle pirátské představy by řešením bylo vzít peníze zemědělcům a věnovat je právě na podporu Ukrajiny. Jednalo by se o částku 940 miliard korun, o které by přišli zemědělci, které by to prý stejně neohrozilo. 

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků ostatních stran v anketě, co na pirátský plán říkají. 

„U Pirátů mě už nepřekvapí nic. To je tak nepromyšlené a naivní, že to ani nestojí za komentář,“ uvedl místopředseda Sněmovny a šéf stínové vlády hnutí ANO Karel Havlíček.

Podobný pohled nabízí i lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. „Z Pirátů se stalo před volbami bizarní uskupení. Předhání se, kdo plácne větší blbost,“ řekl Zdechovský redakci PL.

„Piráti se zcela zbláznili. O skladbě Europarlamentu rozhodnou voliči a teprve následně budou ustanoveny frakce a orgány Europarlamentu a proběhne grilování navržených kandidátů na eurokomisaře. Teprve potom se bude projednávat agenda. Návrhy Pirátů jsou zcela zcestné. Podporu Ukrajiny, tedy nečlena EU na úkor našich zemědělců, bych potom klidně nazval vlastizradou. Naši občané a zemědělci jsou pro mě na 1. místě a odmítám platit z daní našich daňových poplatníků zkorumpovanou Ukrajinu,“ reagoval poslanec SPD Radovan Vích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Piráti jsou ještě hloupější,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedaaanka , 09.06.2024 17:17:36
než jsme mysleli.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…