Šedesátiny slaví Klausův vicekancléř Petr Hájek

22.10.2011 10:13

O víkendu oslaví jubilejní narozeniny Klausův vicekancléř Petr Hájek. Muž, jenž se nebojí do světa hlásat kontroverzní názory. Zpochybňuje Darwinovu evoluční teorii, vymezuje se vůči homosexuálům a servítky si nebere ani v případě boje proti terorismu.

Šedesátiny slaví Klausův vicekancléř Petr Hájek

Petr Hájek, novinář, spisovatel a nyní vicekancléř prezidenta Václava Klause, který 23. října oslaví 60. narozeniny, je mužem provokativních názorů. V poslední době vzbudil pozornost vyjádřeními k útokům na USA z 11. září 2001 (Usáma bin Ládin je podle Hájka mediální fikcí), k Darwinově evoluční teorii či názorem na pochod Prague Pride (označil jej za "nátlakovou akci homosexuálů", homosexuály pak za "deviantní občany").

Od časopisu Květy až na Hrad

Hájek vystudoval scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU. V 80. letech 20. století působil jako reportér týdeníku Květy, v roce 1990 spoluzakládal časopis Reflex a byl jeho šéfredaktorem. Věnoval se také podnikání v reklamě a marketingu. Po zvolení Klause prezidentem v únoru 2003 se stal ředitelem tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky. Působil také jako Klausův mluvčí (do roku 2008).

TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ

Hájek je autorem několika knih: triptychu Svět je na rozvod, interview s Klausem (Na rovinu) nebo publikace Smrt ve středu.

Související:

Halík o gayích: Hájek mluví jako bavič v bulvárním kabaretu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…