Soutěž jídelen o nejlepší školní oběd

27.04.2011 0:00

Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR a Společnost pro výživu vyhlašují v rámci boje proti dětské obezitě a nezdravému životnímu stylu českých dětí druhý ročník soutěže O nejlepší školní oběd.

Soutěž jídelen o nejlepší školní oběd
Foto:
Popisek:

Soutěž je určena pro školní jídelny z celé České republiky, které se mohou přihlašovat na internetových stránkách www.ŽijZdravě.cz až do 31. května 2011. Letošním tématem soutěže je Česká kuchyně pro školáky v moderním podání.

Cílem soutěže "O nejlepší školní oběd" je uvaření kompletního poledního menu o třech chodech (polévka, hlavní jídlo s přílohou a dezert nebo salát), které je zdravé, pestré a chutné. Zároveň je přesvědčivým argumentem proti zažitým mýtům, které neprospívají dobrému jménu školního stravování.

Soutěž je korespondenční. Zúčastnit se může každá školní jídelna, která je zapsaná v Rejstříku škol a školských zařízení a je provozována podle Vyhlášky č. 107/2005 Sb. Aby to nebylo tak jednoduché, musí se jednat o pokrmy, které se běžně nachází na jídelním lístku školní jídelny, a cena nesmí překročit normou daný limit 27,50 korun za jednu porci.

Školní jídelny mohou své přihlášky do soutěže zasílat až do 31. května 2011.

Celorepublikové finálové kolo proběhne 27. října 2011 v Praze. Porota se bude skládat z odborníků na výživu a školní stravování, lékaře, hygienika, zástupce Asociace kuchařů a cukrářů a také dětí. Předsedat ji budou známí kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina.

„V rámci preventivního projektu Žij zdravě věnuje VZP ČR vítězným školním jídelnám finanční prostředky na nákup libovolného vybavení kuchyně. První cena je ve výši 20 tisíc korun, druhá 10 tisíc korun a třetí 5 tisíc korun,“ říká Tereza Květoňová, vedoucí oddělení externí komunikace Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR.

Oblíbenost finálových receptů otestuje hlasováním na webu www.YesNeYes.cz také široká veřejnost. Menu, které zde získá nejvíce hlasů, bude odměněno zvláštní cenou. Ta představuje pro vítěznou školní jídelnu možnost jeden den vařit s kuchaři Filipem Sajlerem a Ondřejem Slaninou.

Přihlašování do soutěže O nejlepší školní oběd probíhá zde:
http://www.zijzdrave.cz/klub-zij-zdrave/soutez-o-nejlepsi-skolni-obed/aktualni-rocnik/

ml,TZ,foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…