Svoboda (KDU-ČSL): Kampaň za omezení potratů je zcela v pořádku

23.06.2011 21:30

KDU-ČSL chce prostřednictvím svých poslanců v EP interpelovat komisařku Viviane Redingovou

Svoboda (KDU-ČSL): Kampaň za omezení potratů je zcela v pořádku

Evropská komise vyzvala Maďarsko k okamžitému zastavení proti-potratové kampaně. Důvodem je, že maďarská vláda na ni použila unijní prostředky určené na genderové projekty. Místopředsedkyně Evropské komise Viviane Redingová v této souvislosti vyzvala Maďarsko k okamžitému zastavení kampaně s tím, že jde o zneužití evropských dotací. Podle vyjádření Evropské komise je financování proti-potratové kampaně v rozporu s hodnotami EU.

Pro KDU-ČSL je takový postup nepřijatelný. Předsednictvo strany přijalo ve středu 22. 6. 2011 usnesení, v němž vyzvalo vedení Evropské lidové strany, aby se od rozhodnutí Evropské komise distancovalo. Prostřednictvím svých europoslanců chce také interpelovat komisařku Redingovou na půdě Evropského parlamentu.

„Vyjádření, že financování kampaně, která si klade za cíl omezit potraty, je v rozporu s hodnotami Evropské unie, je skandální. Ochranu života od samého počátku považuji naopak za jeden z pilířů evropanství. Tento postoj Komise se za situace, kdy Evropa vymírá, navíc příčí zdravému rozumu," uvedl místopředseda KDU-ČSL pro zahraniční politiku Pavel Svoboda.

Více:
Jurčík (MKD): Odmítáme nucené potraty pro nezletilé

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…