„Dost. Nemůžeme žít ve strachu.“ Známý lékař si všímá, že se zase straší covidem

24.08.2023 9:45 | Monitoring

Vypadá to, že s nadcházejícím podzimem budeme opět svědky zvýšeného výskytu zpráv a informací o viru Covid a jeho mutacích. V USA už některé instituce opět varují před jeho šířením a několik organizací vyzvalo opět k nošení roušek a testování. Souběžně s tím se ale zvedla i vlna odporu proti strašení známým virem či proti zmíněným opatřením. Ozval se známý onkolog.

„Dost. Nemůžeme žít ve strachu.“ Známý lékař si všímá, že se zase straší covidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odběrové místo COVID 19, ilustrační foto

Americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) ve středu uvedlo, že nová varianta koronaviru BA.2.86 může být při vyvolání infekce agresivnější než jeho starší varianty, a to u lidí, kteří dříve měli COVID-19 nebo kteří se proti němu nechali očkovat. Píše o tom agentura REUTERS

CDC uvedlo, že je příliš brzy na to, abychom věděli, zda by to mohlo způsobit závažnější onemocnění ve srovnání s předchozími variantami.

Vědci sledují linii BA.2.86, protože má 36 mutací, které ji odlišují od aktuálně dominující varianty XBB.1.5. Na druhou stranu ale uvedli, že vzorky virů zatím nejsou široce dostupné pro spolehlivější laboratorní testování protilátek.

Zmíněná varianta viru byla podle agentury zjištěna ve Spojených státech, Dánsku a Izraeli.

Na tyto a podobné zprávy už reagují některé instituce ve Spojených státech.

Jedna vysoká škola v Georgii nechtěla riskovat se zprávami o nové variantě COVIDu a rozhodla se vrátit na scénu obličejové roušky pro celý kampus už nyní. A to i přesto, že ve škole nebyly hlášeny žádné nové případy nakažení virem. Informoval o tom místní server DailyWire.com.

Podle zpráv z místní televize WSBTV, Morris Brown College – se sídlem v Atlantě – doporučila studentům, vyučujícím a zaměstnancům, že obličejové roušky musejí nosit na akademické půdě alespoň následujících 14 dní.

Kromě doporučení častého mytí rukou a dezinfekce škola také vyzvala studenty a zaměstnance, aby se zapojili do „sociálního distancování“, kdykoli je to možné, a na další dva týdny zakázala všechna velká shromáždění a večírky v kampusu.

Univerzita také znovu zavedla vstupní testy a při příjezdu se všichni musí podrobit kontrolám a budou u nich monitorovány příznaky nemoci.

Morris Brown College ale není jedinou institucí, která vrací zpět povinnost nosit obličejové roušky. Filmové studio Lionsgate v Santa Monice v Kalifornii tento týden avizovalo podobná opatření.

Strach z nové varianty covidu se nevyhnul ani americké armádě.

Bývalý voják a současný publicista, producent a režisér Robby Starbuck na to upozornil na sociální síti X:

„Velitel posádky v pevnosti Fort Stewart v Georgii Jody Wright vydal rozkaz k nošení roušek i v rámci svého praporu. Masku si vojáci mohou sundat, pouze když jsou sami ve své kanceláři,“ napsal s tím, že vojáci s tím nejsou spokojeni.

„Tyto tyranské příkazy je třeba zastavit,“ vyzval pak ještě.

Není zdaleka sám, komu se stoupající histerie okolo možného nástupu další epidemie nelíbí.

Karel Sikora, známý onkolog a zakládající děkan University of Buckingham Medical School a také bývalý ředitel rakovinového programu Světové zdravotnické organizace WHO na svém účtu také kritizuje strašení novou epidemií.

„Obvyklé hlasy vyzývající do akce ve snaze všechny vyděsit novou variantou COVIDu. Upřímně řečeno, naprostá většina lidí si toho nevšímá a má naprostou pravdu. Udělejte opatření, chcete-li, ale nemůžeme žít své životy ve strachu. Dost,“ apeluje na lidi s tím, že život ve strachu před další epidemií není řešení.

Svéráznou metodu boje se strašením covidovou nákazou zvolil i americký profesor, lékař, vědec a spisovatel z University v San Franciscu. Vinay Prasad totiž na svůj účet na síti X napsal osm seznamů, které se týkají jak opatření, tak variant či důkazů v souvislosti s nákazou covidem.

– Zde je kompletní seznam souvisejících variant COVIDu, které sleduji.

– A zde je seznam opatření, která moudří lidé dodržují.

– Zde jsou všechny důkazy, že nový covid působí u někoho, kdo byl očkován a/nebo měl covid.

– Zde jsou všechny relevantní důkazy na podporu nového podzimního strašení nákazou.

– Zde jsou všechna vysoce kvalitní data na podporu toho, proč byste měli nosit roušky.

– A tady je seznam chytrých lidí, kterým COVID stále vadí.

– Zde je kompletní seznam novinářů, kteří pracují v NPR (americká nezisková mediální organizace – pozn. redakce) nebo NYTimes, kteří dostali opravdu COVID.

– Konečně, zde jsou všechny vysoce kvalitní důkazy na podporu samotestování, když je vám špatně.

U všech těchto bodů následoval prázdný list prezentace, kterým chtěl autor vyjádřit nesmyslnost strašení novým covidem i opatřeními, která některé instituce chystají a některé už zavedly, jak jsme informovali výše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: MaA

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Takže všechna režimní média, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebosstanaka , 24.08.2023 12:18:49
zase kromě šíření nenávisti k Rusku a Rusům nasadí i šíření strachu z Covidu? A ve zbylém čase budou osočovat skutečnou opozici z šíření strachu a nenávisti.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…