„Kubek nezaznamenal.“ Samková opět udeřila

18.12.2021 17:42

Advokátka Klára Samková se před pár dny před kamerami tvrdě střetla s prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkem. A teď se k tomuto slovnímu utkání ještě jednou vrátila a ještě jednou Kubkovi pořádně vyčinila. Nahlédněte.

„Kubek nezaznamenal.“ Samková opět udeřila
Foto: Repro: CNN Prima NEWS
Popisek: Samková, Kubek a Knížák v pořadu Co Čech, to politik!

V tomto týdnu se před kamerami televize Prima setkali prezident ČLK Milan Kubek, umělec profesor Milan Knížák a advokátka Klára Samková. Přeli se mimo jiné o kampaň na sociálních sítích, kde je zpěvák Daniel Landa označen za podporovatele očkování.

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

Zpěvák Landa je jedním ze symbolů odporu proti povinnému očkování, ale na internetu nyní kolují obrázky jeho falešných výroků, v nichž například vyzývá občany k očkování – někteří to označují za dezinformační kampaň opačným směrem. Kubek zalitoval, že tato kampaň není reálná: „Za tuhle kampaň bych chtěl panu Landovi poděkovat, teď mám zkaženou radost,“ podotkl k informaci, že jde o satirický počin.

Nato Kubek zmínil zkušenost ze Spojených států, kde pro takové „militantní antivaxery“ zřídili diskrétní očkovací místa: „Oni jdou do očkovacího centra, nikdo o tom neví, nechají se tam naočkovat, jsou tedy bezpeční, a dál mohou chodit po těch náměstích a vykřikovat ty své nesmysly. Doporučil bych to příznivcům Landy, aby měli dobrý pocit, že kvůli nim neumřel nějaký jiný člověk,“ vzkázal Kubek „antivaxerům“.

Naopak advokátka Samková odmítla tato internetová díla komentovat: „Tuto hru na sociálních sítích jsem odmítla hrát, je to záležitost uměle vybudovaná politiky a politickými vášněmi,“ má jasno. „Přineslo to obrovskou nenávist mezi lidmi navzájem,“ sleduje se znepokojením, jak očkovaní čím dál víc nenávidí neočkované, a naopak. „Tohle já odmítám,“ řekla razantně.

Také Knížák odsoudil, že se tímto způsobem „antivaxerům“ podsouvá, že se obrátili na cestu většiny. „Je to trapné, nesnáším společnost, která rozkazuje. Společnost, co potřebuje hromadu zákonů, je slabá společnost. Nařizovat lidem něco, co člověk nechce... pokud je vláda demokratická a normální, má povinnost vysvětlovat, nabízet, ne rozkazovat – nejsme armáda,“ orosilo se umělci čelo.

Na facebooku se Samková k debatě na Primě ještě jednou vrátila.

„Myslím, že všichni tři jsme měli pravdu, a to každý ze svého úhlu pohledu. Presidentovi lékařské komory šlo o veřejné zdraví (a to ovšem za každou cenu, což je pošetilé), Knížákovi jako ‚pravičákovi‘ šlo o eliminaci těch dalších škod, které přinesly restrikce, zejména na mezilidských vztazích a psychických újmách.

Paradoxem je, že toto psychické zdraví je také ‚zdraví‘, které je nutno chránit – ovšem panu prezidentovi lékařské komory to vůbec nedochází, navíc o psychosomatice zřejmě v životě neslyšel... Zdraví fyzické (očkování) a psychické (zacházení s národem, restrikce) prostě je nutno vyvažovat, na což lékařská komora jeho ústy zcela rezignovala. Takže to může taky dopadnout tak, že budeme proočkovaní všichni, ovšem na státních hranicích bude záhodno umístit nápisy „pozor, vstupujete do blázince, a to jen na vlastní nebezpečí‘. Je to opravdu to, co jsme chtěli? 

No a mně šlo o to, aby se tou ‚ochranou‘ nedemontovala společnost a především právní řád, což se prostě ve velkém demontuje. Pohrdání právem ze strany moci výkonné nabylo zcela apokalyptických rozměrů a lze očekávat, že se bude masivně šířit do dalších oblastí života společnosti. To, co se děje/dělo z hlediska práva při prosazování anticovidových opatření, není žádné ‚selhání‘ vlády, neb, jak již vyplývá ze slovesného tvaru, slovo ‚selhání‘ znamená, že se jedná o jednorázovou záležitost. Museli bychom použít průběhový čas, přičemž ten je vyloučen obsahem/významem slova. Selhat lze jednorázově, avšak ‚selhávání‘ je prostě blbost.

Stát a jeho právní řád se rozpadá SYSTÉMOVĚ, a to již řadu let a v řadě oblastí, ale protože se to vždy týkalo pouze malé skupiny osob, respektive jednotlivců (trestní právo – zejména úplně ‚urvané ze řetězu‘ orgány činné v trestním řízení, jmenovitě policie a státní zastupitelství – či rodinné právo), tak to nebylo tak moc vidět. Protiprávnost a protiústavnost anticovidových opatření však dostala najednou masivní charakter a dotkla se prakticky všech osob ve státě.

To je na jedné straně tragické, na druhou stranu to však zviditelnilo ten neskutečný problém, spočívající v rozpadu právního řádu, který se již zde léta střádá. Což by mohlo vést k zesílení snah o jeho řešení...“ poznamenala Samková na facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…