„Nezdá se, že by v tom tenhle ekonomický imigrant měl jasno.“ Kalousek si nepříjemně kopl do Babiše

29.07.2018 11:30

Premiér Andrej Babiš se tuto středu s šéfem bavorské vlády Markusem Söderem shodli na nutnosti účinně chránit vnější hranice Evropské unie. „Po debatě s bavorským premiérem jsem ještě více přesvědčen, že se ilegální migraci musíme ubránit za každou cenu,“ prohlásil český předseda vlády po schůzce s bavorským premiérem v Bayreuthu. „Nezdá se, že by v tom tenhle ekonomický imigrant měl jasno,“ pustil se do Babiše za jeho slova k migraci předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Nezdá se, že by v tom tenhle ekonomický imigrant měl jasno.“ Kalousek si nepříjemně kopl do Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Do Bayreuthu Babiš dorazil se svou manželkou na pozvání bavorského premiéra Södera. Během první přestávky měl prostor se Söderem jednat i o migraci. „Po debatě s bavorským premiérem jsem ještě více přesvědčen, že se ilegální migraci musíme ubránit za každou cenu,“ uvedl v rozhovoru pro Právo Babiš.

Celý článek sdílel na svém twitterovém účtu Miroslav Kalousek, který doplnil, že proti nelegální migraci jsme všichni. Už proto, že není legální. „Posoudit ale žádost uprchlíka o azyl a v případě, že mu jde o krk, mu ten azyl poskytnout, není nelegální. To je povinná lidskost. Nezdá se, že by v tom tenhle ekonomický imigrant měl jasno,“ nebral si servítky.

Premiér Babiš v rozhovoru také důrazně odmítl, že by česká vláda kývla Evropská komisi na to, že by nabízela 6000 eur za dobrovolně přijatého uprchlíka. „V žádném případě. To je další nesmysl od EK, která není schopna pochopit, že jediné řešení je zastavení nelegální migrace a že azylové řízení musíme řešit mimo Evropu podle vzoru Austrálie, což stále dokola opakuji,“ řekl s tím, že musíme bojovat proti pašerákům a jejich lodě nesmějí ani vyplout.

„Vycházet z toho, že ilegální migranti k nám musejí přijít, je špatně. Nemusí. Máme jim pomáhat v zemích, kde žijí. EK blouzní, je nepoučitelná.,“ řekl Babiš a zmínil, že když vidí, co se například ve skutečnosti v Německu děje, a dozvěděl se, jak to tam funguje, tak do takové situace se určitě dostat nechceme. „Určitě nechci, aby tu za pár let, jako tomu bude v některých zemích EU, žilo víc přistěhovalců než původních obyvatel,“ sdělil s tím, že v Česku máme svých problémů dost, musíme se starat o naše lidi a nemůžeme se postarat o všechny.

Velká potíž podle Babiše také je, že jen minimum z migrantů je schopno pracovat, jak to firmy vyžadují. „Mají jinou kulturu, jiné zvyky. Takže srovnávat migranty z Evropy s těmi z Afriky je neporovnatelné. Když pak vidíte, jak v Ceutě 600 migrantů agresívně zaútočí. To nejsou lidé, které chtějí naše firmy, ty mají spíš zájem o lidi z Východu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…