„Oni hrají za ČR, ne za EU! Mlčte!“ Fiala, Válek, Dvořák a další gratulovali hokejistům. Veřejnost udeřila

05.01.2024 22:45 | Monitoring

Úspěch českých juniorských hokejistů, kteří na mistrovství světa ve hře s Finskem dokázali v poslední třetině obrátit skóre z 3:5 na 8:5 a během jedné minuty vstřelit Finům hned čtyři góly, oslavují s hokejovými fanoušky také politici. A to včetně ministrů a premiéra Petra Fialy (ODS), což však vyvolává reakce, které si mnozí z nich za rámeček zřejmě nedají. Komentující vládním členům připomněli, že by místo hokeje měli sledovat úplně jiné problémy a neměli by jen „sedět na pr*eli se založenejma rukama“. Zvlášť ostře to pak schytává po oslavě české výhry ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN), jenž sám sebe označuje za „eurohujera“.

„Oni hrají za ČR, ne za EU! Mlčte!“ Fiala, Válek, Dvořák a další gratulovali hokejistům. Veřejnost udeřila
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala na mimořádné tiskové konferenci.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39641 lidí
Značnou podívanou v pátek přichystali hokejovým fanouškům čeští hokejisté do 20 let, kteří na mistrovství světa ve švédském Göteborgu otočili hru s Finskem šesti góly v řadě a ze skóre 2:5 pro Finsko dokázali i díky čtveřici gólů, které padly těsně před koncem, vybojovat bronzovou medaili za výherního skóre 8:5.

Napínavou hru na ledě ocenili vedle příznivců hokeje i mnozí čeští politici a mladé hokejisty za jejich výkon ocenil i prezident Petr Pavel. „Obdivuhodná bojovnost a nasazení do poslední vteřiny! Gratuluji k světovému bronzu naší juniorské hokejové reprezentaci,“ chválil bronzové hokejisty prezident po konci zápasu.

„Skvělý příslib do budoucna pro český hokej! Hokejoví junioři vybojovali bronz na hokejovém mistrovství. Velká gratulace a pořádně to oslavte!“ potěšila výhra Česka nad Finskem také poslance Jana Skopečka (ODS). A poslanec za ANO Patrik Nacher k vypjatému konci zápasu a ke čtveřici českých gólů napsal, že by se mohlo jednat o „nejlepší 59. minutu v hokejové historii“.

„Blahopřeji našim juniorským hokejistům k úspěchu! Dokázali mnohokrát zvrátit nepříznivý vývoj turnaje a přivezou nám ze Švédska druhou medaili z MS za sebou,“ blahopřál hokejovým juniorům k bronzové medaili, která doplní loňskou stříbrnou, premiér Petr Fiala (ODS).

„Ano u týmu bylo vidět boj za ČR, což se o vládě říct nedá. Gratulace je na místě.
Tady se národ nemusí za hochy stydět na rozdíl od vlády,“ schytal to od lidí po své gratulaci premiér.

„Oni hráli za nás, za Čechy. Tak Vy raděj mlčte,“ pustila se v diskusi do premiéra jedna z žen.



A mnozí pak premiérovi radili, aby si jeho vláda vzala z výkonů hokejistů příklad. „Ukažte to (ministru financí) Zbyňku Stanjurovi, co se dá zvládnout za minutu, a třeba se pak začnete ptát i Vy sám sebe, proč chce dva roky jen sedět na prdeli se založenejma rukama,“ stálo pak v další ostré reakci.



Lépe neskončili ani další členové vlády. Tvrdé reakce čekaly rovněž na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09), jenž bronz českých hokejistů oslavil gratulací. „Gratuluji našim hokejistům k neuvěřitelnému výkonu v boji o bronz na mistrovství světa! Bronzová medaile je po celém turnaji, zápase, ale hlavně po gólové smršti v samotném závěru naprosto zasloužená,“ napsal.

Lidé mu však doporučili, aby raději věnoval úsilí své vlastní agendě. „Možná byste měl místo hokeje sledovat problémy našeho zdravotnictví a nedostatek léků…“ doporučila ministrovi například jedna z komentujících.

„Ale potřebovat tak penicilin, tak jsou v pr… a hádej díky komu?!“ zaznělo dále v diskusi pod ministrovou gratulací hokejistům.



Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) pak skončil ještě hůř. „Je to tam!!!! Takhle bojujou mladí lvi! Gratulace a obrovský respekt!“ oslavoval české vítězství mladých hokejistů nad Finy, načež mu lidé připomenuli, že tým EU na mistrovství nehrál.

„Kluci hrajou za Českou republiku. To se Vás netýká. Nehrajou za EU,“ vzkazovali lidé ministrovi, který se netají tím, že se považuje za „eurohujera“ a že by mimo jiné chtěl, aby Češi co nejdříve platili eurem.

„Vy taky bojujete, ale proti nám,“ sneslo se na ministra pro evropské záležitosti dále.



A když Dvořák, jenž se nedávno vysmíval se označení „Česká republika“, které nás prý přirovánává k doněckým či luhanským separatistům, připsal, že je naše země v hokeji „pořád ještě jedna z nejsilnějších“ a dodal, že „žebříčky neoblafnete“, objevovala se kromě dalších komentářů strefujících se do ministrova „eurohujerství“, také otázka: „Co najednou to falešné vlastenectví?“



Podobné vzkazy jako ministr Dvořák pak sklidil od lidí i expremiér Andrej Babiš (ANO), jemuž zase lidé připomínali jeho slovenský původ. „Vaši vypadli už dávno,“ upozorňovali lidé bývalého premiéra na sociálních sítích, čímž mířili na dřívější vypadnutí slovenského týmu, který porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa dvacítek právě Finové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

PL proč dáváte příspěvký který uráží Babiše za původ,to se chcete zalíbyt Fialenkovi?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse118milda53 , 06.01.2024 11:27:03

|  15 |  0

Další články z rubriky

Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

8:21 Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

Donald Trump poskytl velmi obsáhlý rozhovor časopisu Time. I když značnou část zabraly polemiky s re…