„Pozor! Ať zase dočasně nepozveme cizí armádu.“ Špatné slovo o Sovětech utrhlo další lavinu

09.05.2023 19:10 | Komentář

Výrok poslance Marka Ženíška o „dni osvobození“ vzbudil velký rozruch. Po zveřejnění reakcí na ParlamentníchListech.cz přišla dohra. Reagoval také předseda hnutí Přísaha, poslanec Vladimír Zlínský, předseda Svobodných nebo někdejší disident Otto Černý, který připomíná ustanovení tzv. revolučních národních výborů, kam se „většinou slezli kovaní komunisté a různí prospěcháři, často s problematickou minulostí“. „Cesta k totalitě byla umetená námi,“ říká.

„Pozor! Ať zase dočasně nepozveme cizí armádu.“ Špatné slovo o Sovětech utrhlo další lavinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní akt u pomníku vojákům Rudé armády, kteří osvobozovali Československo a u pomníku padlým za pražského povstání

„Že pan poslanec Ženíšek může rozdávat tato moudra, je hlavně zásluhou toho, jak nakonec skončila II. světová válka,“ vzkazuje poslanec SPD Vladimír Zlínský. Poslanec Marek Ženíšek na sociální síti v souvislosti s 8. květnem totiž napsal, že Sověti neosvobozovali, ale dobývali. „O nějakém dni osvobození může být řeč jen v případě USA. Sověti hlavně porcovali kořist. A za chvíli došlo k tomu, že jeden nechutný režim vystřídal další,“ zmínil.

„Západ by byl těžko schopen válku dovést do vítězného konce skrze totální porážku států Osy a jejich spojenců, když byl kromě Velké Británie víceméně v područí nacistického Německa a USA byly angažovány ve válce s Japonskem v Tichomoří, bez jednoznačného přispění a extrémních obětí národů tehdejšího Sovětského svazu a bojových schopností Rudé armády a jejích velitelů,“ uvedl poslanec Zlínský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Uf,,,,,,!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekámoš , 09.05.2023 19:54:55
Jak ten Ženíšek, tak celá topka, by měli jít "k čertu" !

|  21 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…