„Právo na názor? Ne!“ Libor Bouček: Tohle s ním provedlo očkování

02.06.2021 9:18 | Ze sítí

Moderátor Libor Bouček se zaregistroval na očkování proti covidu hned, jak se otevřelo okno pro jeho věkovou skupinu. A jako správný influencer o tom sepsal dlouhé pojednání na svůj instagramový účet. ,,Přiznám se, že mě nepřestává překvapovat nekončící debata na toto téma. Která často začíná slovy - každý má právo mít názor. A to je myslím jedno z největších nebezpečí téhle informační doby. Doby, kdy hoaxy, drby a co nejviditelnější spekulace dostávají se do popředí. A vzbuzují nepatřičný zájem. Každý máme právo na názor, ale vidět a slyšet by měly být ty fundované," sdělil moderátor.

„Právo na názor? Ne!“ Libor Bouček: Tohle s ním provedlo očkování
Foto: screen: Facebook TOP STAR
Popisek: Dojatý Libor Bouček.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

„Přiznám se, že mě nepřestává překvapovat nekončící debata na toto téma. Která často začíná slovy – každý má právo mít názor. A to je, myslím, jedno z největších nebezpečí téhle informační doby. Doby, kdy hoaxy, drby a co nejviditelnější spekulace se dostávají do popředí. A vzbuzují nepatřičný zájem. Každý máme právo na názor, ale vidět a slyšet by měly být ty fundované,“ sdělil moderátor.

„Nebudu zastírat, že tu možnost využiju okamžitě. Bez váhání. Bez spekulací,“ vzkázal. A velmi jej prý překvapuje, že na toto téma ještě vůbec někdo debatuje.

Nechápe prý, jak někdo může v této debatě argumentovat, že každý má právo na názor. „A to je, myslím, jedno z největších nebezpečí téhle informační doby. Doby, kdy hoaxy, drby a co nejviditelnější spekulace se dostávají do popředí. A vzbuzují nepatřičný zájem,“ lamentuje.

Podle televizního moderátora by měly být slyšet jen názory fundované. Proto připomněl: „Spalničky, záškrt, zarděnky, černý kašel. Tyhle čtyři nemoci v minulém století u nás zastavila vakcinace. Spalničky ve dvou dávkách během šesti let.“

 

Anketa

Chcete, aby KSČM vyslovila nedůvěru Babišově vládě?

14%
86%
hlasovalo: 7864 lidí

Navíc se prý proti covidu očkuje celý svět. „Troufám si tvrdit, že v boji s nemocí, která zdravotně, společensky i ekonomicky huntuje naši zem, neexistuje účinnější zbraň,“ vyjádřil se Bouček. Očkování, která zmínil, byla povinná, což to na covid není. Proto se dá odmítnout, a to moderátorovi vadí.

„Odmítnutí znamená zůstat i dál mezi ohroženými i ohrožujícími,“ vzkázal svým odběratelům, ovšem vzápětí dodal, že rozhodně nechce na nikoho apelovat. Ne však proto, že by ctil jejich vlastní hlavu, ale proto, že „to nefunguje a většinově to plodí jen vlnu sporů až hejtů“.

Libor Bouček věří, že ovlivní ty, kteří váhají. „Neumím si představit, že bych nevyužitím téhle možnosti nakazil ty dva nejcennější, co mám doma. Tak vzhůru k žihadlu. A za rok klidně znovu. Je to to nejmenší,“ uzavřel své pojednání s vírou, že to udělá tečku za složitou dobou.

Za svůj příspěvek si vysloužil potlesk od kolegy ze showbyznysu Václava Noida Bárty. Nářez naopak schytala diskutující, která napsala, že se teď očkovat nechce z důvodu těhotenství, navíc už covid prodělala a cítí se omezena na svobodě, když očkovaní lidé proti ní získávají výhody.

V diskusi padl i sarkastický dotaz, zda tedy Libor Bouček má všechna očkování, co na světě existují. A byl doplněn provokativní poznámkou, že očkování nedává jistotu, že nikoho nenakazíš, ale dává jistotu, že člověka všude pustí, když bude mávat certifikátem.

Moderátor Bouček onemocnění covidem sám prodělal, vloni na podzim. „Lidem, kteří nemoc nazývají chřipečkou, bych vzkázal, ať v sobě zapudí egoismus a ať zapomenou na to, že platforma sociálních sítí dává každému možnost prosadit svůj názor,“ řekl poté. Lidé, kteří tomu nerozumí, by podle něj na chvíli měli „nemít názor“. Podle něj je šílené, že každý má pocit, že musí své názory sdílet na sociálních sítích. To je o to kurióznější, že sám Bouček postavil značnou část svého showbyznysového úspěchu právě na sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…