„Velmi velmi jsme se přiblížili válce.“ Věděl to Fiala? Zelenskyj v českém letadle. A s ním... Klaus se zhrozil

14.07.2023 17:10 | Zprávy

MONITORING S Petrem Fialou, Zbyňkem Stanjurou a Jozefem Síkelou a já nevím, s kým dalším, určitě nikdy v historii nebudeme mít ekonomický zázrak, poznamenal v rozhovoru s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým v pořadu na XTV.cz exprezident Václav Klaus. Řeč byla i o migračním paktu, inflaci i návštěvě ukrajinského prezidenta Zelenského v Česku.

„Velmi velmi jsme se přiblížili válce.“ Věděl to Fiala? Zelenskyj v českém letadle. A s ním... Klaus se zhrozil
Foto: Hana Brožková
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Český statistický úřad uvádí, že dle dat roku 2022 každý desátý občan žijící v České republice je cizinec. O čem to podle Klause svědčí? „Statistický úřad si všiml, že loni jsme přesáhli milion, kulaté číslo, cizinců u nás. A je to naprosto neuvěřitelná hodnota. To je opravdu desetina obyvatel České republiky. Každý desátý člověk, když jdete po ulici, tak si to každý zkontrolujte a řekněte si: To je cizinec. To je obrovský zlom oproti naší minulosti, kdy nic takového nebylo. Samozřejmě nastal raketový vzestup díky Ukrajině, ale už to nabíhá delší dobu a my se stáváme migrační zemí. Zítra jedu do Bavorska na akci, která je věnována masové migraci a mám tam projev. A to jsem si prvně odvážil zformulovat větu, kterou jsem nikdy si ještě sám pro sebe neřekl, že žijeme v migrační éře," zmínil Klaus. 

Hovořilo se také o gastarbeitrech, kteří jsou v Německu. „Po druhé světové válce, v éře německého zázraku, tak ten německý zázrak přitahoval gastarbeitery. Neboli přitahoval někoho, kdo byl ochoten a schopen pracovat. To u nás v žádném případě, my žádný ekonomický zázrak nemáme, a s Fialou, Stanjurou a Síkelou a já nevím, s kým dalším, ho určitě mít nikdy v historii nebudeme. Nicméně. Já jsem si dneska všiml velikého rozhovoru pana Rafaje, nového prezidenta Svazu průmyslu a dopravy, a já jsem se zděsil, že on byl zvolen. On je fanatický obhájce eura. On dnes hájil gastarbeiterovství," popsal Klaus, jenž se v této souvislosti obává likvidace naší země a národa.

Migrační pakt je pak podle Klause způsob, jak zamést cestičku migrantům, aby masově přicházeli do České republiky. „Myslím, že to ví každý myslící člověk. A jestli to neví Fiala, nebo pan velemistr Rakušan, tak je to jenom smutné," poznamenal. 

„Inflace 9,7 procenta je pro mě nepředstavitelná inflace," řekl k dalšímu tématu Klaus. „S vládou to nemá nic společného, když tak to má co společného s centrální bankou," podotkl k tomu, že se o poklesu inflace pod deset procent hovoří jako o úspěchu vlády Petra Fialy (ODS). 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co vyvádí ta tlupa u kormidla je opilecké potácení s cílem najet na nejbližší útes. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 14.07.2023 17:21:54

|  20 |  1

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…