„Zm*di!“ Pavel Novotný z ODS zaútočil na Čínu. Ta mu přitom dotuje koníček

22.07.2020 20:28

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) se na svém Twitteru ostře vymezil proti Číně kvůli čínským táborům, kde se snaží příslušníky komunity Ujgurů tvrdě převychovat v poslušné občany. Nezapomněl však zmínit, v jaké oblasti mu spolupráce s ní naopak vůbec nevadí.

„Zm*di!“ Pavel Novotný z ODS zaútočil na Čínu. Ta mu přitom dotuje koníček
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Novotný při projevu

Není tajemstvím, že režim Ujgurů vyznávajících islám je v čínských převýchových táborech velmi drsný. Prakticky nesmějí komunikovat s okolním světem a jsou čínským režimem zavíráni do vězení. Hlad, žádné soukromí a neustálý strach o život jsou v těchto táborech na každodenním pořádku.

O tom, jak konkrétně to v čínských převýchovných táborech funguje a jak se zde s Ujgury zachází, informoval blíže server Novinky.cz. Právě na jeho článek na svém twitteru znechuceně reflektuje řeporyjský starosta Pavel Novotný.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

„Hnusrežim. Jejich výrobky mi ovšem nevadí a voní mi jejich peníze ve Slavii,“ zmínil Novotný úvodem sponzoring fotbalové Slavie ze strany čínských investorů.

„Ale jsou to zmrdi. Tohle jednání by měl odsoudit celý civilizovaný svět,“ pokračoval starosta s otázkou, zda je na tom, co píše, něco, za co by se měl nějak stydět. „Třeba to s tou Slavií. Ptám se. Pere se to ve mně,“ dodal Novotný.

 

 

Není to poprvé, co se Novotný opřel do světové velmoci. Ostrý spor starosta pražské městské části Řeporyje vedl také s Ruskem o pomník vlasovcům, tedy padlým vojákům Ruské osvobozenecké armády. Plán řeporyjské radnice vyvolal nesouhlasnou reakci ruské ambasády, která pomník vlasovcům označila za porušení mezinárodních závazků České republiky vyplývajících z úmluvy o nepromlčitelnosti válečných zločinů. Ruská diplomacie označila nápad na pomník za „příšernou iniciativu sloužící reinkarnaci nacismu“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…