Ať stát platí, když nemůžeme! Umělec Ruppert ostře

21.05.2020 11:17 | Zprávy

Podle zpěváka Matěje Rupperta z kapely Monkey Business je na koronaviru špatné hlavně to, jak snadno si lidé nechali ukrajovat svobodu. Babiš ho prý naštval, když nejmenoval do čela krizového štábu Jana Hamáčka. A nelíbil se mu ani zákaz cestování. „Oni zavřeli hranice obousměrně! Tady končí veškerá legrace!“ řekl v interview magazínu Reflex. A co se týče podpory kultury od státu, když umělcům stát 'vypnul' možnost živit se svým řemeslem, má jim to prý kompenzovat. Zvláště když platili a platí daně.

Ať stát platí, když nemůžeme! Umělec Ruppert ostře
Foto: Repro ČRo
Popisek: Matěj Ruppert na videu Českého rozhlasu

Moderátor a zpěvák skupiny Monkey Business Matěj Ruppert je autorem 37 skečů s koranavirovou tématikou. Parodoval v nich i prezidenta Zemana.

Magazínu Reflex prozradil, že skeč se Zemanem měl na závěr připravený, ale se skeči už končí, protože se z nich stala ze zábavy povinnost. A co je podle něho na koronaviru nejhorší? „My jako společnost jsme si nechali zcela vědomě naprosto okrouhat naše svobody. A vůbec nejděsivější je, že jsme neprotestovali proti ničemu, byli jsme jako ovce.“

Zpěváka nejdřív naštval Andrej Babiš, když údajně protiprávně nerespektoval nastavení krizového plánu a nenechal jmenovat Jana Hamáčka šéfem krizového štábu, protože se mu to prý nehodilo do krámu. „Zákon přitom říká, že mu má šéfovat ministr vnitra nebo obrany...,“ namítal k Babišově postupu zpěvák.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jan Grulich byl položen dotaz

Dospělí si budou moci legálně koupit lehké drogy

Ale to přeci mohli vždy nebo myslíte, že třeba alkohol není droga? A proč jinak přistupovat k HHC ale i třeba THC?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…