Brněnský primátor Vokřál z ANO podpoří ve 2. kole Drahoše

16.01.2018 10:55

Brněnský primátor Petr Vokřál z hnutí ANO podporuje v prezidentských volbách Jiřího Drahoše. Volil jej v prvním kole a bude i v druhém. Uvedl to na sociálních sítích. Drahoše volí přesto, že předseda hnutí ANO a premiér Andrej Babiš vyjádřil podporu současnému prezidentovi Miloši Zemanovi, který se s Drahošem utká ve druhém kole, připomněla ČTK.

Brněnský primátor Vokřál z ANO podpoří ve 2. kole Drahoše
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Babiš však členům hnutí nedával doporučení, koho volit. Hnutí oficiálně nikoho nepodpořilo.

První kolo vyhrál uplynulý víkend Zeman, druhé kolo se uskuteční 26. a 27. ledna. Zeman získal v prvním kole 38,56 procenta hlasů a druhý Drahoš 26,60 procenta hlasů. Drahoše po prvním kole podpořila většina kandidátů, kteří skončili na nepostupových místech – Pavel Fischer, Michal Horáček, Marek Hilšer, Mirek Topolánek a Vratislav Kulhánek.

Podporu Drahošovi vyjádřil i Vokřál. „Jsem rád, že v druhém kole bude mít pan prezident Zeman důstojného, kultivovaného a vzdělaného protivníka. Pana profesora Drahoše jsem volil v prvním kole a budu jej volit i v druhém,“ uvedl primátor.

Podle něj by lidé hlavně měli jít k volbám. „Ať už jste volili nebo budete volit kohokoliv, nejdůležitější je, že se voleb účastníte,“ napsal Vokřál. Právo volit a samotný volební akt jsou podle něj vrcholem demokracie. „A byť je volební účast relativně vysoká, téměř polovina občanů k volbám nechodí. Nevím, zda je to nezájem, znechucenost politikou, lenost nebo něco jiného, možná od každého trochu. Ale pojďme se prosím ‚hecnout‘ a za dva týdny přijít k druhému kolu prezidentských voleb v co nejsilnější sestavě,“ vyzval voliče.

Volební účast v prvním kole byla 61,92 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…