Brutální zprávy z Ruska: Vladimir Putin dnes rozpoutal totální uragán. Nezůstane kámen na kameni?

28.07.2016 14:30

V Rusku se začaly dít skutečně zajímavé věci. Putin vydal nařízení, kterým zrušil Krymský federální okruh a zapojil ho do Jižního federálního okruhu, což v praxi znamená totální integraci krymského poloostrova. Ruský prezident navíc uvolnil z funkce gubernátora Sevastopolu a rovněž jmenoval nového „reprezentanta prezidenta“ v Sibiřském federálním okruhu.

Brutální zprávy z Ruska: Vladimir Putin dnes rozpoutal totální uragán. Nezůstane kámen na kameni?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

Prezident Vladimir Putin podepsal nařízení o sjednocení Jižního a Krymského federálního okruhu, informuje na svých stránkách tisková služba Kremlu.

Po posledních změnách tak Jižní federální okruh sestává z osmi subjektů federace: tří republik, tří oblastí, Krasnodarského kraje a města „federálního významu“ Sevastopolu. Administrativním centrem okruhu je Rostov na Donu.

Svým plnomocným představitelem v novém sjednoceném federálním okruhu prezident Putin jmenoval Vladimira Ustinova, který byl do té doby reprezentantem prezidenta RF v Jižním federálním okruhu.

Oleg Belavencev, který byl do té doby reprezentantem prezidenta RF v Krymském federálním okruhu, byl převeden do stejné funkce v Severokavkazském federálním okruhu.

Podle poslance ve Státní dumě Nikolaje Kolomejceva se příčinou spojení svou okruhů stala „optimalizace struktur“.

Jisté je to, že tímto Putinovým tahem došlo k totální integraci Krymského poloostrova do Ruské federace.

Kádrové změny se dnes odehrávají v celé zemi; ke jmenování nového reprezentanta prezidenta došlo i v Sibiřském federálním okruhu, Severozápadním federálním okruhu, nový gubernátor byl jmenován v Sevastopolu a jmenován byl i nový šéf Kaliningradské oblasti.

K několika změnám došlo i v silových strukturách. Bývalý šéf Severokavkazské federální oblasti Melikov byl dnes jmenován zástupcem ředitele nedávno vzniklé Národní gardy (Rosgvardija), která bývá označována za Putinovo speciální komando.

Ke změnám došlo také ve vedení Federální celní správy. Ministerský předseda Dmitrij Medveděv odvolal jejího dosavadního šéfa Andreje Beljaninova, který je v současné době vyšetřován pro obvinění z korupce, a nahradil jej Vladimirem Bulavinem.

Dnes již bývalý ředitel celní správy Beljanin je mimo korupci podezříván z  překročení celní hranice s velkým množstvím alkoholu, za který nezaplatil clo. Podle Gaez.ru bylo v Beljaninově příměstském domě navíc nalezeno velké množství peněz, které ukrýval v krabicích od bot.

Vladimir Putin z funkce gubernátora Kirovské oblasti uvolnil Nikitu Bělého, který byl zatčen kvůli podezření z korupce. Údajně měl přijmout úplatek ve výši 400 000 eur. Do uvolněné funkce byl již jmenován Igor Vasilev.

V neposlední řadě byl ze své funkce odvolán i velvyslanec Ruské federace na Ukrajině Michail Zurabov, který tento post zastával od roku 2009. Před tím sloužil tři roky jako ministr zdravotnictví a sociálního rozvoje Ruské federace.

Zurabovovým dočasným zástupcem byl jmenován Sergej Toropov, informuje na svém serveru ruské ministerstvo zahraničí.

Nejpravděpodobnějším Zurabovovým nástupcem ve funkci ruského velvyslance na Ukrajině je podle mnohých ruských a ukrajinských médií Michail Babič, který v současné době zastává funkci reprezentanta prezidenta RF v Privolžském federálním okruhu. V minulosti Babič působil v silových strukturách jako KGB a později FSB. Mezi lety 2003 a 2011 byl poslancem ve Státní dumě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…