Bývalý pražský radní je trestně stíhán za žádost o úplatek

11.05.2011 19:57

Již od počátku dubna policie prověřuje údajnou korupční aféru okolo bývalého pražského radního. Lukáš Plachý (ČSSD) je podezřelý z nabízení úplatku svému tehdejšímu spolustraníkovi Ivanu Jirkovskému.

Bývalý pražský radní je trestně stíhán za žádost o úplatek

Za 100 000 korun očekával Plachý podporu při sestavování kandidátky do pražských voleb. K této kauze prý existují i důkazy v podobě nahrávek. Plachý na post radního rezignoval v prosinci loňského roku právě kvůli této kauze, ačkoliv obvinění odmítá. Podle jeho slov úplatek nenabízel, nýbrž o něj byl požádán.

„Já se domnívám, že se jedná spíše o pomstu jednotlivce či jednotlivců," hodnotil tehdy celou událost. Rezignaci vysvětloval tak, že chtěl předvést, jak má vypadat politická kultura stávající koalice na magistrátu, a také chtěl předejít možným útokům na ČSSD. Podle Plachého bude brzy dokázáno, že se trestného činu nedopustil. Důkazem může být i fakt, že Jirkovský byl ze strany vyloučen.

Nyní je Plachý řadovým zastupitelem a má důvěru a plnou podporu sociální demokracie. Trestní řízení na něj bylo zahájeno 6. dubna.

K věci:

Radní Plachý (ČSSD) si na nahrávce domlouvá úplatek 

Ukážu vám, jak vypadá politická kultura, řekl Plachý a odstoupil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

18:37 Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

Od roku 2010 až do roku 2030 vynaložíme jeden bilion korun na dotacích do solárů. „Tohle je ekonomik…