ČEZ nás nepochopil, hodnotí Rusové své šance dostavět Temelín

30.03.2013 18:03

Podle dostupných informací má nyní v soutěži o dostavbu Temelína vést konkurent rusko-českého konsorcia MIR.1200, americko-japonský Westinghouse. Čtrnáctibodový rozdíl měly způsobit nedostatky technického rázu a nedostatečná licence. Tento stav okomentoval pro Aktuálně.cz ředitel výstavby jaderných zařízení korporace Rosatom Sergej Bojarkin.

ČEZ nás nepochopil, hodnotí Rusové své šance dostavět Temelín
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

„Rozdíly mezi námi a společností Westinghouse jsou velmi malé. Pokud nevíte, jak byla čísla spočítaná, tak neříkají nic o tom, jaká je vzdálenost mezi účastníky. Dovysvětlit zbývá velmi málo, neměl by to být velký problém," uvedl ředitel.

V technických parametrech Rusové porážku v žádném případě neuznávají. "To, co jsme si přečetli v českých novinách, v nás vyvolává údiv. Že je náš projekt horší z hlediska licencování a technických parametrů? To není možné," prohlásil Bojarkin.

Podle ředitele se jedná o omyl. "Jsme si naprosto jistí, že jakémukoli expertovi prokážeme, že pravda je na naší straně. A v tomto smyslu možná ČEZ přizval k hodnocení nějaké experty a nemůžu vyloučit, že ne všechno pochopili. Nemuselo dojít k plnému pochopení naší nabídky," myslí si.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…