ČT: TOP 09 požaduje post pražského primátora

21.05.2013 10:02

Pražská TOP 09 ještě v noci předala ODS výpověď koaliční smlouvy. A hned v úterý jí hodlá dát návrh smlouvy nové. Šéf zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra nevyloučil, že jeho strana bude požadovat i funkci primátora. Podle informací České televize strana o tento post skutečně usiluje.

ČT: TOP 09 požaduje post pražského primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vávra

"Jsou tam poměrně zásadní věci. Počty v zastupitelstvu by se měly promítnout do složení rady," řekl Vávra deníku Právo. Vávra přitom nevyloučil, že TOP 09 bude žádat primátorský post, podrobnosti se má ale nejprve dozvědět ODS.

Svoboda chce vysvětlení

Dosavadní primátor Bohuslav Svoboda, který je předsedou pražské ODS, v pondělí řekl, že bude mimo jiné žádat vysvětlení výroků svého náměstka Tomáše Hudečka (TOP 09), který v neděli v České televizi uvedl, že TOP 09 zvažuje vypovězení koaliční smlouvy.

Pražská koalice ODS a TOP 09 se už dlouhou dobu potýká s vážnými problémy. Radní nejsou schopni najít shodu v klíčových otázkách, třeba ohledně financování dopravního podniku nebo tunelového komplexu Blanka. Několik týdnů kvůli tomu vedou smírčí řízení. Primátor ale informace TOP 09 o problematických jednáních mírní. Podle něho koalice normálně pracuje a u většiny otázek prý už našla řešení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…