Český europoslanec setřel adepta Bílého domu. Omezenče, jsi druhý Bush!

05.08.2012 22:20

Libor Rouček, který za ČSSD vykonává funkci místopředsedy Evropského parlamentu, se na stranickém webu opřel do Mitta Romneyho, prezidentského kandidáta americké republikánské strany. Vzpomněl citátu Marka Twaina, že cestování ničí předsudky a zaslepenost a poznamenal, že pan Romney toho nejspíš příliš nenacestoval.

Český europoslanec setřel adepta Bílého domu. Omezenče, jsi druhý Bush!
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

A když nyní vyrazil do světa, příliš mu to prý nepomohlo. „Kamkoli Mitt Romney přijel a promluvil, vzbudil rozpaky nebo rovnou rozhořčení,“ shrnul český místopředseda Evropského parlamentu světové turné prezidentského kandidáta. V Izraeli se případný nejvlivnější politik světa svými provokacemi Palestinců diskvalifikoval pro roli důvěryhodného arbitra, kterou si dokázal vybudovat současný prezident Obama.

A Romneyho návštěva Polska se prý nesla v duchu starých dobrých stereotypů z dob studené války. „Linie černobílých schémat s notnou dávkou nostalgie po starých časech se drží i současný favorit republikánů: Izraelci jsou hodní, Palestinci, Rusové a Íránci špatní,“ píše ve svém blogu Rouček.

Vystupování republikánského kandidáta do Bílého domu hodnotí jako „velmi omezené“ a podivuje se, jak někdo takový může chtít vést světovou supervelmoc. Proto je prý třeba v listopadu držet palce americkým voličům. Podle Roučka si totiž svět nezaslouží „dalšího Bushe juniora v bleděmodrém“. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …