Chlast ti vyžral mozek, nevětraná žumpo? Parta normalizačních debílků s mastnou hubou. Populární tvář české pravice nakládala

24.04.2020 13:52

Populární facebookový glosátor Honza Paluska nekorektně okomentoval reakci vrcholných politiků na včerejší rozhodnutí soudu, který zrušil některá mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví. „Tobě už ten chlast taky dobře vyžral mozek, co? Soud na sebe bere odpovědnost za dodržování zákonů. Od toho ty soudy jsou! Je to napsaný v Ústavě, který jsi mimochodem přísahal věrnost,“ neváhal se pustit do prezidenta Zemana. A Babiš? Prý si ani nedokáže zavázat boty bez toho, aniž by spáchal kardinální problém.

Chlast ti vyžral mozek, nevětraná žumpo? Parta normalizačních debílků s mastnou hubou. Populární tvář české pravice nakládala
Foto: repro Facebook
Popisek: Známý konzervativní glosátor a člen ODS Honza Paluska

Člen ODS a konzervativní facebookový glosátor Honza Paluska okomentoval rozhodnutí soudu, které zrušilo některá nařízení ohledně zákazu volného pohybu osob či zákazu maloobchodu. Soud včera zrušil s účinností od 27. dubna čtyři opatření Ministerstva zdravotnictví, která v souvislosti s koronavirovou pandemií omezila volný pohyb, služby a maloobchod. Podle soudu jsou nezákonná. Soudní senát tak vyhověl žalobě experta na zdravotnické právo Ondřeje Dostála, který kritizoval mimo jiné to, žezmíněná  opatření jsou svévolná, chaotická a nesrozumitelná. Rozhodnutí Městského soudu v Praze je pravomocné.

„Není nádherný, jak si ten život i přes turbulentní doby jede furt ve stejnejch kolejích? Mně to teda přijde uklidňující,“ začal Paluska. Poté se jal glosovat některé komentáře politiků, které k rozhodnutí soudu měli. Například premiér Andrej Babiš řekl, že rozhodnutí soudu je absurdní, že on zachránil desetitisíce českých občanů. To si však Paluska nemyslí. „Desetitisíce prdů a vořechů. To je, jako kdybys ve fotbale popadl míč do ruky, doběhl s ním do brány (chceš zachránit přece tři body) a rozhodčí ti to písknul, protože fotbal se hraje nohama, a ne rukama,“ nenechal si nic líbit člen ODS. Absurdní pak prý je, že takový „vychcánek“ jako Babiš, který si prý není schopný ani zavázat tkaničku, aniž by u toho nenapáchal obrovské chyby, je nejoblíbenějším politikem v zemi.

Anketa

Přispěla parlamentní opozice pozitivně k řešení koronavirové krize v ČR?

3%
97%
hlasovalo: 30621 lidí

Jako dalšího si konzervativní glosátor vzal na mušku prezidenta Miloše Zemana. „Soud na sebe bere odpovědnost za dopady na životy, zdraví či hospodářství ČR,“ prý řekl Zeman. „Tobě už ten chlast taky dobře vyžral mozek, co? Soud na sebe bere odpovědnost za dodržování zákonů. Od toho ty soudy jsou! Je to napsaný v Ústavě, který jsi mimochodem přísahal věrnost,“ rázně zareagoval Honza Paluska. Prý se má prezident občas podívat na to, co z něj zbylo. Dle Palusky si ho parta „normalizačních debílků s mastnou hubou“ vodí jako medvěda. Navíc prý nadbíhá Rusům a Číňanům, a to mnohem víc než Komsomolská pravda. „Tvoje poselství národu mají hodnotu nevětraný žumpy. Lidi se ti smějou, ty špatná karikaturo Zápotockýho!“ zakončil Paluska kritiku prezidenta Zemana.

Obyčejný člověk si prý říká to, že nám vládne soudcokracie, tedy prý nikým nevolení soudci. Tak to dle Palusky není. Má nám vládnout vláda, kterou kontroluje parlament, jenž též přijímá zákony, a soud má kontrolovat jejich správné dodržování. Tomu se říká dělba moci, což prý odděluje svobodný stát a diktaturu.

„A díky bohu za to, protože, i když soudnictví v naší zemi má 1000 a jeden problémů, tak na výkon soudce furt potřebuješ nějakou erudici, kdežto třeba na ministra v tý tebou zvolený vládě ti v lepším případě stačí tajtrdlíkovat v SuperStar a v tom horším pár let udávat StB a pak se nechat zaměstnat v holdingu. Míň čti Blesk a víc choď do školy, ty ovce se stockholmským syndromem. Holt vlastní stín nepřekročíš, krize nekrize. War never changes,“ zakončil Paluska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…