Co se dělo během i po rozhovoru Českého rozhlasu se Zemanem? Zde jsou podrobnosti

22.10.2018 16:30

O Zemanovových vulgaritách bylo napsáno mnoho. Jak se k nim staví ten, kdo je za rozhlas zodpovědný? Měly by se rozhovory s Milošem Zemanem raději předtáčet, aby z nich bylo možné vystřihnout vulgarity? Na to odpovídal generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral v pořadu Rozstřel na TV iDnes.

Co se dělo během i po rozhovoru Českého rozhlasu se Zemanem? Zde jsou podrobnosti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zavoral byl vysílání rozhovoru z Lán přítomen jako host, což neopomenul zdůraznit. Moderátor Jan Pokorný, který Miloše Zemana vybízel, aby vulgarismy nepoužíval, podle něj jednal naprosto správně, korektně a podle kodexu. Při poslechu vulgarismů mu vytanula na mysli stejná situace z roku 2014, kdy Miloš Zeman překládal název Pussy Riot a prohlásil, že se nebude zastávat „kurev“. Po skončení pořadu prezidentovi prý řekl, že problém bude mít především Český rozhlas jako instituce a že mu to vadí.

Anketa

Je dobře, že se v roce 1918 rozpadlo Rakousko-Uhersko?

56%
44%
hlasovalo: 10725 lidí

Na otázku, zda měl chuť nějak do vysílání vstoupit, nebo ho zastavit, odpověděl René Zavoral jednoznačně negativně s tím, že byl přítomen pouze jako host a navíc, jak již uvedl, Jan Pokorný byl ten, kdo rozhovor vedl a reagoval naprosto správně, adekvátně a okamžitě. Pozvání do Lán rád přijal a s Milošem Zemanem si pak ještě údajně asi hodinu po skončení vysílání povídal. Odmítl, že by na Jana Pokorného ukazoval cedulky, na co se má ptát či ne, nebo na něj dokonce mával.

Jako poslední navrhoval moderátor Rozstřelu možnost předtočit rozhovor s prezidentem. Zavoral uvedl, že vzhledem k tomu, že už nevysílají Hovory z Lán a tento rozhovor byl takzvaně ad hoc, tak až budou plánovat další rozhovor, tak budou uvažovat o formě. „Já jsem vždycky zastánce těch živých rozhovorů, z jednoduchého důvodu, živý rozhovor je vždy autentický, autentičtější než předtočený,“ vyjádřil preferenci ředitel rozhlasu. Jeho předchůdce ve funkci po první zkušenosti s prezidentem a vulgarismy údajně chtěl hovory předtáčet, což Zeman odmítl, na což má podle Rozvorala právo, ale po druhé zkušenosti má rozhlas zase právo toto žádat. Debatu uzavřel tím, že by nerad předjímal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…