Čtenář se ptal ministra Jurečky na "bruselské panstvo". Podívejte se, co mu přišlo za odpověď

17.07.2016 12:51

Na to, jaké pocity v něm vyvolává výsledek britského referenda, jak chce řešit krizi v zemědělství či jaký očekává vývoj v koalici, se v posledních dnech ptali čtenáři ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Čtenář se ptal ministra Jurečky na "bruselské panstvo". Podívejte se, co mu přišlo za odpověď
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka na přednášce pro studenty Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Čtenář, který se podepsal jen jako „Docent“, se Jurečky ptal, jaké pocity v něm převládají poté, co občané Velké Británie i přes obrovskou mediální protikampaň volili „svobodu a národní suverenitu“ před „bruselským panstvem“. Jurečka si myslí, že pozitivní na celém výsledku hlasování může být už samotné vyvolání diskuse, jak po brexitu nastavit lepší, jednodušší a lidem bližší fungování Evropské unie. „A že by se na půdě Evropské unie mohly začít řešit opravdu podstatné věci,“ dodal.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Dělám, co mohu

Další dotaz směřoval k probíhající krizi v zemědělství. „Jste si jistý, že až dokončíte podnikatelské mise, ustanovíte neformální skupinu pro zjištění opatření a navrhnete nějaké to tzv.řešení – bude ještě prostor mít KOHO podporovat???“ zajímalo čtenáře, který poukázal na to, že nynější krize netrvá pár měsíců, ale trvá léta a řešení nikde. Ministr reagoval s tím, že se snaží dělat maximum pro podporu živočišné výroby. „Zároveň jsem již donesl na vládu návrh o dočasném snížení daní zemědělcům postiženým krizí. Další návrhy budou následovat. Dělám, co mohu, zcela si uvědomuji závažnost celé situace,“ reagoval Jurečka.

Lidovci dusno v koalici nedělají

V. Spurný poukázal na to, že se říkalo, že lidovci budou v koalici dělat největší dusno. „Zatím to ale vypadá, že se dva hádají a třetí se směje. Souhlasíte? A myslíte, že tohle může skončit dobře? Podle mě je jen otázkou času, než se koalice rozkmotří znovu,“ napsal čtenář. Jurečka nemá pocit, že by lidovci dělali v koalici dusno. „Ba naopak. Já jsem vždy pro věcná řešení s klidnou hlavou,“ dodal ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…