David Rath: Paní, nedržte za mě hladovku. Nemá to cenu

23.04.2013 10:29

Žena v Praze drží hladovku za obviněného exhejtmana Davida Ratha. Hladovkářka, která na blogu vystupuje pod nickem Beata Krusic považuje kauzu poslance za mediálně a účelově vykonstruovanou. Rath nyní ve svém vyjádření napsal, že ačkoliv si její podpory nesmírně váží, prosí svou stoupenkyni o ukončení protestu s ohledem na zdravotní rizika hladovky.

David Rath: Paní, nedržte za mě hladovku. Nemá to cenu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

O případu hladovkářky se David Rath dozvěděl z médií. "Nesmírně si vážím této velké podpory. Chtěl bych paní Krusic však poprosit, aby svůj protest ukončila. Jsem lékař a hladovka ohrožuje zdraví a po čase i vlastní život," píše ve svém vyjádření.

"Mé věznění je nepochybně politickou šikanou a bezprecedentním útokem na občanské svobody v naší zemi. Je to test policejního státu, kam až si může dovolit zajít. Z tohoto důvodu je protest paní Krusic naprosto pochopitelný a vnímám ho nejen jako podporu čistě mé osoby, ale hlavně jako pokus upozornit tradičně letargickou českou veřejnost na to, že jim represivní složky kradou poslední zbytky jejich občanské svobody a já sloužím jen jako testovací balonek," pokračuje bývalý hejtman Středočeského kraje.

Situace je vážná, ale...

Nyní je to podle poslance "nesmyslné věznění Ratha", zítra kohokoliv jiného, kdo se znelíbí. Ale i přes vážnost situace by Rath uvítal, aby žena v zájmu svého zdraví a života ukončila svůj protest ve formě hladovky.

Žena z Prahy začala držet hladovku v sobotu, na protest s vězněním bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. Na blogu iDnes.cz, kde vystupuje jako Beata Krusic, napsala, že jde o špinavou hru a účelově vykonstruovaný případ. "Jde o snahu zlikvidovat člověka ve jménu kariérních postupů a udržení politické moci za podpory samotných občanů této země," domnívá se.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…