Do Srbska na občanský průkaz. Pas nebude třeba

25.07.2010 17:22

Srbsko rozhodlo, že českým turistům bude stačit k návštěvě země pouze občanský průkaz. Obvykle tato praxe, kdy není nutné mít cestovní pas, platí uvnitř EU. Informuje o tom ministerstvo zahraničí na svých stránkách.

Do Srbska na občanský průkaz. Pas nebude třeba

Vedle členských zemí EU mohou čeští občané cestovat s občanským průkazem také do Norska, Lichtenštejnska, na Island a do Švýcarska.

Na webu ministerstva zahraničí mohou lidé před cestami do zahraničí najít nejrůznější praktické rady. Patří mezi ně doporučení a varování o situaci v navštěvovaných zemích, informace o vízech, konzulární službě po světě, návod, jak řešit různé potíže a podobně.

Česká diplomacie také doporučuje turistům, aby se před odjezdem registrovali na  http://drozd.mzv.cz, která slouží v případě potřeby k rychlé pomoci českým občanům v nouzi a zveřejňuje varování před hrozícím nebezpečím.

Služba rovněž umožňuje účinně organizovat pomoc v případě přírodních katastrof a sociálních nepokojů. Systém dovoluje rozesílání hromadných emailů a textových zpráv.

Související:
Podpis protokolu k dohodě o zamezení dvojího zdanění se Srbskem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…