Donald Trump přijal kandidaturu na prezidenta a pak rozpoutal u mikrofonu bouři

22.07.2016 8:02

Miliardář Donald Trump přijal na dnešním sjezdu v Clevelandu republikánskou nominaci na prezidenta USA. Jak informuje ČTK, Američanům ve svém více než hodinu dlouhém projevu slíbil návrat k bezpečnosti, prosperitě a míru. Zkritizoval nejen svou soupeřku Hillary Clintonovou, ale i současného prezidenta Baracka Obamu.

Donald Trump přijal kandidaturu na prezidenta a pak rozpoutal u mikrofonu bouři
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Amerikanismus, nikoli globalismus bude naším krédem,“ slíbil mimo jiné republikánský kandidát. V případě, že zvítězí, chce, aby se celému světu ukázalo, že Amerika je zpět. Chce, aby se země stala opět zemí práva a pořádku. 

Ve svých slovech nešetřil kritikou vůči demokratické soupeřce Clintonové. Podle něj je svět mnohem méně stabilní právě kvůli její americké zahraniční politice. Před jejím nástupem do funkce ministryně zahraničí „Libye spolupracovala, Egypt byl pokojný, Irák zažíval úbytek násilí, Írán škrtily sankce, Sýrie byla pod kontrolou“, uvádí. Nyní jsou však na scéně smrt, destrukce, terorismus a slabost. Domnívá se, že jeho soupeřka může i za rozšíření organizace Islámský stát v Sýrii a Iráku. 

Trump také slíbil vítězství nad islámským terorismem, spolupráci s Izraelem či zastavení ilegální imigrace do USA. „Budeme mít imigrační systém, který funguje, ale takový, který funguje ve prospěch Američanů,“ řekl Trump.

Co se týče obchodních dohod, Trump zkritizoval například Severoamerickou dohodu o volném obchodu (NAFTA). Ta podle něj totiž připravila Američany o práci. Chce také snížit daně a zjednodušit systém jejich odvodu. Nechyběla ani slova o infrastruktuře a budování silnic, mostů, letišť a železnic. 

„Jsem s vámi, budu za vás bojovat a zvítězím za vás,“ řekl Trump na závěr. „Učiníme Ameriku opět silnou. Učiníme Ameriku opět hrdou. Učiníme Ameriku opět bezpečnou. A učiníme Ameriku opět velkou,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…