Dopravu v centru Prahy v sobotu omezí triatlonový závod

25.07.2018 12:38

Triatlonový závod Challenge Prague v sobotu 28. července omezí dopravu v centru Prahy a na komunikacích hlavně na levém břehu Vltavy mezi Újezdem a Zbraslaví. Po celý den bude uzavřen most Legií a navazující Vítězná ulice, odklonem tak budou muset jet i tramvaje. V době závodu budou také zrušeny nebo přemístěny některé zastávky autobusů. ČTK to dnes oznámil pražský magistrát.

Dopravu v centru Prahy v sobotu omezí triatlonový závod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyklista v Praze

Ještě déle než most Legií bude uzavřeno parkoviště ve Vítězné ulici, a to mezi páteční 06:00 a nedělní 03:00. Zborovská ulice mezi Vítěznou a Petřínskou bude neprůjezdná od pátečních 20:00 do sobotní půlnoci. V sobotu čeká částečná nebo úplná uzavírka ulice, kudy povedou trasy závodu.

Cyklistická část závodu směřuje od mostu Legií ke Zbraslavi a dál i na pravém břehu Vltavy do Vraného a k Dolním Břežanům a zpět po levém břehu do cíle ve Vítězné ulici. Kvůli běžecké části závodu musejí řidiči počítat s uzavírkami i na Masarykově nábřeží a Palackého mostě a dál na levém břehu řeky zpátky k mostu Legií. „Žádáme řidiče, aby s uzavřenými komunikacemi a dopravními opatřeními počítali a využili možných alternativních tras,“ uvedl magistrát.

Tramvaje nebudou po celou sobotu jezdit mezi Jiráskovým náměstím, Národním divadlem a Újezdem. Linky povedou odklonem. Autobusové zastávky na trase závodu budou dočasně zrušeny nebo přemístěny v oblasti Smíchova, Chuchle, Lahovic, Lahoviček, Zbraslavi a Radotína. Podrobné informace o změnách v MHD má na webu pražský dopravní podnik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…