Drahé energie! Roman Šmucler v šoku, když poznal pravý záměr EU

07.08.2022 10:31 | Ze sítí

Čína udělá něco, co zabolí obyčejné Američany. A ti to pak vládě ve Washingtonu spočítají. Prezident České stomatologické komory Roman Šmulcer se vyjádřil k cestě Nancy Pelosi na Tchaj-wan. Ale nezůstal jen u toho. Konstatoval také, že EU chtěla lidem zdražit energie, aby donutila občany šetřit, a to se teď také děje. „Mě ten systém úplně šokoval, když jsem se s ním seznámil,“ nechal se slyšet Šmucler.

Drahé energie! Roman Šmucler v šoku, když poznal pravý záměr EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Šmucler

Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler v internetové televizi XTV prohlásil, že v Asii je nejhorší, když člověk ztratí tvář. A předsedkyně dolní komory Kongresu Spojených států Nancy Pelosi svou cestou na ostrov Tchaj-wan způsobila přesně to, že čínský komunistický vůdce Si Ťin-pching ztratil tvář. A on na to teď bude muset nějak reagovat.

„Čína zjevně přemýšlí, co udělat, aby její prezident nebyl v Asii nebo před zbytkem světa za hlupáka, a zároveň aby to tu Čínu neodstřelilo,“ poznamenal Šmucler. „Čína sama sebe vnímá jako tisíciletou civilizaci a umí si počkat. Všechny výhody jsou na jejich straně oproti Spojeným státům, jen si musí počkat.“

„Tam nebyl jinej akt, než provokovat. Ona chtěla říct, že král je nahý. Ona chtěla říct, že ‚vy se roztahujete v tom Jihočínským moři a tváříte se, že jste světová jednička, ale nejste, a já si klidně můžu jet na Tchaj-wan‘. A já, kdybych byl Číňan, tak bych vymyslel něco, co bude bolet běžné Američany, a oni už to v příštích volbách té vládě vrátí,“ pokračoval zubař.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí
Připomněl, že Spojené státy jsou velkým dlužníkem Číny, a krom toho Čína je velkým exportérem mnoha druhů zboží, včetně různých čipů, jejichž nedostatek brzdí výrobu automobilů v Česku. Ze Šmuclerova pohledu tedy Čína může USA vrátit ránu, aniž by posílala do vzduchu stíhačky.

Pozornost věnoval také energetické krizi. Šmucler je přesvědčen, že „EU se dostala do krize sama, protože se do ní chtěla dostat“.

„Česká republika chtěla vysoké ceny energií. My jsme se podíleli na všech těch greendealových věcech. A vysoké ceny energií jsou dané hlavně tím, že se platí ty emisní povolenky. Ty mají nějak spekulativně obrovskou cenu. Mě ten systém úplně šokoval, když jsem se s ním seznámil,“ nechal se slyšet Roman Šmucler.

Evropská unie zkrátka a dobře růstem cen energií chtěla lidi přinutit šetřit, a to se teď také děje. Šmucler by prý ale očekával, že takto získané peníze z drahých energií EU i Česko využijí ve prospěch občanů. Místo toho však podle Šmuclera tyto peníze končí v rukou spekulantů pohybujících se mimo EU.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí
„Ten, kdo chce, aby to bylo dražší, je stát a EU. Vůbec nechápu, proč bychom měli dávat energetickou pomoc z našich daní. Já myslím, že by se mělo říct – hele, jsou nějaké problémy s Ruskem, je válka, tak pojďme ty povolenky zrušit. Já myslím, že je nesmysl zadlužit zdravotní sestru prostřednictvím daní a pak jí poslat 2 tisíce korun,“ poznamenal prezident České stomatologické komory. Od českého premiéra by buď čekal to, že řekne lidem, ať se lidi s vysokou cenou emisních povolenek smíří, nebo ať premiér zkusí obvolat partnery v Polsku, ve Francii a v dalších zemích a zkusí se s nimi domluvit, že systém emisních povolenek bude utlumen alespoň na rok.

„Samozřejmě by musel mluvit i s německou ministryní zahraničí, která je za Zelený, a ta by mu asi neřekla – ty můj milý premiére... Ale to si člověk musí ujasnit, za koho kope. Jestli za Spartu, nebo za Slávii. Nemůžu kopat současně za Spartu a za Slávii,“ podotkl Šmucler.

Vládě Petra Fialy poslal ještě jeden vzkaz. „Ta vláda je odsouzená vládnout 4 roky a měla by se pokusit udělat zásadní věci, protože horší už to stejně být nemůže,“ okomentoval popularitu současné vlády, která však podle jeho názoru bude držet pohromadě, protože nechce dopustit návrat Andreje Babiše (ANO) do premiérského křesla.

Šmucler by očekával, že Česko i Západ budou přemýšlet, jak ponechat v chodu český průmysl, a zároveň jak přesvědčit Rusy, že to, co dělají na Ukrajině, rozhodně není dobré. To se mohlo podařit v McDonald's, kdyby se z Ruska firma nestáhla. „Vyhrávaj chytrý a silný,“ upozornil k tomuto tématu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…