Dvě miliardy nestačí. Český rozhlas bude stát v příštím roce zase víc peněz

14.12.2016 19:19

Do plánovaných nákladů schváleného rozpočtu pro rok 2017 byly zakalkulovány takzvaně rozvojové projekty Českého rozhlasu, především provoz nového Centra dopravních informací, zřízení postu zahraničního zpravodaje v Číně, posílení rozpočtu Nových médií, výroby a hlavních stanic Českého rozhlasu – Radiožurnálu a Dvojky, ale i navýšení prostředků na vývoj nových formátů. Meziročně jsou výrazně navýšeny i náklady na digitalizaci vysílání Českého rozhlasu.

Dvě miliardy nestačí. Český rozhlas bude stát v příštím roce zase víc peněz
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V předkládaném rozpočtu, jak uvádí právě vydané tiskové materiály, navíc není zahrnuta žádná finanční rezerva. Potenciální vícenáklady, respektive krytí mimořádných potřeb vzniklých v roce 2017, tak prý bude primárně hrazeno úsporami vytvořenými „racionalizačními opatřeními v programových i servisních divizích během roku“ a řešeno případnou „realokací plánovaných finančních prostředků“, stojí ve zprávě.

Letošní rozpočet z hlediska nákladů přitom činil 2 miliardy a 205 milionů, pro rok 2017 bylo schváleno navýšení o dalších 30 milionů. Jen náklady na služby budou stát přes 869 milionů, náklady na provoz pak přesáhnou 67 milionů korun.

reklama

autor: tan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …