Dvě třetiny Čechů budou o prázdninách doma. Kvůli penězům

30.06.2011 19:27

Téměř dvě třetiny ekonomicky aktivních obyvatel České republiky stráví letošní dovolenou v tuzemsku. Jako nejčastější formu odpočinku volí chalupu, třetina pak vyrazí na pobytový zájezd.

Dvě třetiny Čechů budou o prázdninách doma. Kvůli penězům

Rozhodujícím faktorem, který ovlivňuje formu dovolené, jsou finanční možnosti. Češi s dobrým zajištěním volí mnohem častěji finančně náročnější formy (např. poznávací zájezdy), lidé s nižšími příjmy pak spíše zůstávají doma či na chalupě.

Z České republiky tak na většinu své dovolené vycestuje 38 procent obyvatel, 62 procent spíše zůstane v tuzemsku, což se blíží například i průzkumu STEM z roku 2007. Do zahraničí většinou odjíždějí lidé lépe finančně zajištění (60 % velmi dobře zajištěných, naopak jen 17 % z domácností zajištěných špatně nebo chudých) a s vyšším vzděláním, což je ale často spojováno právě s vysokým příjmem.

Celá zpráva ZDE

O dovolené rozhodují finance

Nejčastějším způsobem, jak trávit letní dovolenou, je pobyt na chatě, který volí 40 procent dotazovaných. Pobytový zájezd si pak vybere téměř stejné číslo, 34 procent.

Poznávací zájezdy či tzv. cesty za exotickými cíli volí jen velmi málo Čechů, což je nejčastěji spojováno s jejich finanční situací.

Čtěte více:

Průzkum STEM: Katastrofa pravice, oranžovorudá sněmovna

Češi o euro nestojí, říká STEM

Česko nesměřuje nikam. Nebo nesprávně, tvrdí STEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…