Eva Holubová rudla, styděla se... Zpověď ve 4 ráno. Opravdu velká jména

25.05.2021 9:35 | Ze sítí

Herečka Eva Holubová se dříve styděla, rudla a při setkání se sebevědomými či arogantními muži nedokázala jednat asertivně. To ji odnaučila právě zesnulá socioložka a signatářka Charty 77 Jiřina Šiklová. Na tu herečka zavzpomínala na svém instagramu, dle svých slov ve čtyři hodiny ráno. „Dřív jsem se stáhla do sebe, rudla, koktala. Dneska? Čím arogantnější, tím jsem silnější,“ uvedla doslova. Dalším důvodem, proč už nyní „nerudne a nekoktá“, je dle ní setkání s velkými muži jako Havel, Schwarzenberg, Forman, Halík či Bursík.

Eva Holubová rudla, styděla se... Zpověď ve 4 ráno. Opravdu velká jména
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herečka Eva Holubová

Herečka Eva Holubová zavzpomínala na socioložku Jiřinu Šiklovou, která před pár dny opustila tento svět. Holubová si ji pamatuje ještě z doby vlády komunistů a už tehdy ji prý vnímala jako statečnou ženu, ale také obětavou babičku.

Anketa

Měli by se po návratu z dovolené testovat na covid-19 i Češi po očkování?

71%
24%
hlasovalo: 5768 lidí

Připomněla také, že na počátku nového tisíciletí se při obraně České televize Jiřina Šiklová postavila Janě Bobošíkové.

„Byla velmi statečná a velmi obětavá, plná energie, ale ochoty pomoci vždycky tam, kde je třeba. Organizovali jsme kdysi akce na obranu ČT proti politikům, jejichž zájmy zastupovala Jana Bobošíková. Než jsme stačili Jiřině zavolat, už tam byla. Dozvěděla se to a nečekala, až ji někdo osloví. Nikam se nedrala, věcně se zeptala, co je třeba. Ale necpala se do vedení akce, na tribunu, byla ochotná dojet vlakem s materiály do Ostravy, spolupracovat se studenty, kteří přispěchali tehdy jako ona bránit veřejnoprávní médium,“ vzpomínala Holubová.   

Herečka se prý od Jiřiny Šiklové, ale také od Hany Marvanové či Dany Němcové, naučila vystupovat sebevědomě a čelit mnohdy arogantním mužům.

„Dřív jsem se stáhla do sebe, rudla, koktala. Dneska? Čím arogantnější, tím jsem silnější,“ prozradila Holubová.

Vedle Šiklové jí prý pomohlo i setkání s muži, jako byli Václav Havel, Karel Schwarzenberg nebo Tomáš Halík, kteří se i přes své postavení ve společnosti nechovali nadřazeně.

Osobnosti jako Václav Havel, Tomáš Halík, Dana Němcová nebo Jiřina Šiklová podle Holubové ukazují, že český národ je dobrý národ, který má řadu osobností, z nichž si může brát příklad.

Eva Holubová doslova napsala:

Jsou lide, kteri vejdou do Vaseho zivota a nikdy na ne nezapomenete. Jiřina Šiklová!!! Ja ji znam uz hodne let, jeste z doby totality jako signatarku Charty 77. Seznamila jsem se s ni u Honzy Kaspara a pak jsme se potkavaly pri ruznych prilezitostech, soukromych i spolecenskych, vetsinou obcanskych aktivitach. Svym prikladem mi ukazovala vzor emancipovany zeny, ale taky starostlivy babicky. Byla velmi statecna a velmi obetava, plna energie, ale i ochoty pomoci vzdycky tam, kde je treba. Organizovali jsme kdysi akce na obranu ČT proti politikum, jejichz zajmy zastupovala Jana Bobošíková. Nez jsme stacili Jirine zavolat, uz tam byla. Dozvedela se to a necekala na to, az ji nekdo oslovi. Nikam se nedrala, věcně se zeptala, co je treba. Ale necpala se do vedeni akce, na tribunu, byla ochotna dojet vlakem s materialy do Ostravy, spolupracovat se studenty, kteri prispechali tehdy jako ona branit verejnopravni medium. Ale stejne tak byla schopna promluvit pred davem. Sebevedome a s pokorou!!! To se mi moc libilo. Ja jsem se zpocatku nekterych lidi stydela, treba Pavla Landovskeho, Ludvika Vaculika nebo Ivana Jirouse, pravem nazyvaneho Magor, jak rikal Vaclav Havel.??Jirina nebo Olga Havlova ci Dana Nemcova, Hana Marvanova mne naucily svym prikladem, jak se povznest na leckdy nelaskave chovani techto silnych sebevedomych muzu. Od nich jsem se naucila prehlizet ci opovrhovat jakoukoliv aroganci. Driv jsem se stahla do sebe, rudla, koktala. Dneska? Cim arogantnejsi, tim jsem silnejsi. Samozrejme k tomu prispela i setkani s vehlasnymi muzi, kteri zustali gentlemany i pres sve postaveni, jako napr. Milos Forman nebo Vaclav Havel, Karel Schwarzenberg, Martin Bursik, ale i Tomas Halik, Lada Heryan a Petr Vacik. Velky respekt @katerina_jacques za to, zes bezela za Jirinku v Běhu pro paměť národa... Je to dobry národ, ktery ma ve svych radach osobnosti, z nichz si muze brat priklad a jichz si muze vazit. Tak ja to zkusim jeste na dve hodinky zalomit, jsou 4 hodiny, rano vstavam az v 6 na Slunecnou. Hezky zbytek noci, krasny pracovni a spolecensky a nesmirne vesmirne dulezity vikend za nami, s odvahou a elanem, jakoby to udelala Jirina Siklova do noveho tydne!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…