Exnáměstek ministra podpořil Starosty pro Liberecký kraj. Hned se navezl do Kalouska

04.08.2012 20:41

Starostové pro Liberecký kraj oznámili veřejnou podporu bývalého starosty Jindřichovic pod Smrkem, exnáměstka ministra pro místní rozvoj, nyní ekologicky hospodařícího zemědělce Petra Pávka.

Exnáměstek ministra podpořil Starosty pro Liberecký kraj. Hned se navezl do Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Pávek

"Jako bývalý dlouholetý starosta, krajský zastupitel a vrcholový politik jsem vždy kladl důraz na tvorbu politiky od zdola, tedy od obcí a měst. Starostové jsou vystaveni tlaku od svých občanů na straně jedné a od státní mašinérie na straně druhé. Nechrání je zástupy ministerských úředníků, tiskoví mluvčí, ochranka nebo zastíněná limuzína," uvedl v prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, Pávek.

Přítomnost starostů v krajských strukturách je podle jeho vyjádření příjemným osvěžením díky znalosti problémů v terénu a otevřenosti v hledání vůči nabízeným řešením.

"Na rozdíl od zatuchlých ideologů a lobbistů stranických aparátů, bych v krajském zastupitelstvu viděl rád lidi, kteří v politice nevidí jenom svůj prospěch, ale kteří se v rámci osobní seberealizace naučili i sloužit těm, kteří jim v obcích dali svou důvěru. Osobně bych byl rád, kdyby se úspěšní kandidáti nenechali po volbách znovu svést při vytváření koalic na celostátní úrovni k přehmatům, jakým je například Miroslav Kalousek a vše, co takový člověk reprezentuje," uvedl.

Petr Pávek byl V letech 2000 a 2004 zvolen zastupitelem Libereckého kraje za Stranu pro otevřenou společnost, jejíž kandidátku v obou volbách vedl. Po volbách do krajského zastupitelstva v roce 2004 byl některými médii a politickými protivníky kritizován za to, že vedle ODS vyjednával o koalici současně i s KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…