FOTO+VIDEO To je legrace. Někdo udělal blbce ze členů Strany zelených. Ti naříkají a věc pokračuje

12.11.2018 14:24

Strana zelených na Praze 3 má problém. Není to globální oteplování ani kácení deštných pralesů. Jsou to plakáty, berousky a letáky, které reprezentují „zelená“ hesla, ovšem Strana zelených si je neobjednala, a obsahují slogany, pod které by se obyčejný občan Prahy 3 asi nepodepsal. Na Facebooku vznikla skupina, která si ze Strany zelených utahuje a zveřejnila video z vyvěšování. Tvrdí, že Zelení mají ve svých řadách „krtka“. Zastupitel za Zelené si myslí, že kampaň má narušit jednání o koalici na Praze 3. Informoval o tom iDnes.

FOTO+VIDEO To je legrace. Někdo udělal blbce ze členů Strany zelených. Ti naříkají a věc pokračuje
Foto: Facebook strany Zelených
Popisek: Plakát, který si zelení neobjednali

O co se jedná? Podle informací iDnes, získaných od dotčených Zelených, skupina brigádníků včera a dnes rozvěšovala plakáty, věšela berousky a za stěrače zastrkávala letáky, jejichž znění je možné vidět na obrázcích, které Strana zelených sdílela na Facebooku. Hesla jako „Tady bydlet nebudeš“, „Svého bezdomovce podpoříš“ či „Víc než třicítkou nepojedeš“ jsou podle Zelených součástí dezinformační kampaně.

Ondřej Rut z místních Zelených se k věci vyjádřil na Facebooku. „NE, TOTO OPRAVDU NENÍ NAŠE KAMPAŇ,“ píše emotivně. „V noci na dnešek zahájila neznámá skupina dezinformační kampaň proti Zeleným. Prahu 3 zaplavily letáky, plakáty na lampách a velkoformátové bannery s manipulativními a lživými texty. Sololitové reklamy (berousky) na lampy instalovala najmutá skupina lidí s pomocí dodávky, policie několik pachatelů v noci zastavila. Kampaň je vytvořená tak, aby vypadala, že jejím autorem je sama Strana zelených, a jejím cílem je zmást veřejnost. Důrazně se proti této kampani ohrazujeme. Jejím autorem nejsou Zelení. Cílem kampaně je pravděpodobně narušit úspěšné jednání o vytvoření nové koalice s TOP/STAN a Piráty. Je nám velmi líto, že se veřejnost stává nedobrovolným svědkem nečistého politického boje i po volbách. Nechceme spekulovat, kdo za kampaní stojí, ale je zřejmé, že má velkou motivaci k tomu, aby se Zelení do vedení žižkovské radnice nedostali. Děkujeme za podporu, kterou nám vyjadřujete,“ sdělil zastupitel Prahy 3.

Anketa

Dostane se při příštích sněmovních volbách ČSSD do Poslanecké sněmovny?

12%
88%
hlasovalo: 5956 lidí
Podle toho, co sdělil iDnes, brigádníci bez stranické příslušnosti nevěděli, co vyvěšují. Michal Veselý, který prý jejich služby poptával, je falešné jméno. Členové Strany zelených údajně již v noci materiály strhávali.

Zelení se podle iDnes dnes sejdou, aby se poradili, zda kvůli falešným plakátům podají trestní oznámení. Prozatím je vlastními silami z ulic odstraňují a jsou domluvení s Technickou správou komunikací, že reklamu ze sloupů odstraní. Jak se k věci vyjádří policie zatím není známé, ale podle tohoto statusu již muži zákona vyšetřují.

Ale ke všem plakátům a letákům přibylo také video. Na Facebooku vznikla stránka „Chráněná krajinná oblast Žižkov“. Toto pondělí na stránce přibylo video z rozvěšování berousků a plakátů ozvučené rozvernou melodií z večerníčku Mach a Šebestová. A k tomuto videu je připojené i vyjádření: „Přejeme nejhezčí pondělí! Chápeme, že jsou někteří z vás zmatení. Na internetech a uvnitř hlaviček už létají různá čísla a teorie. Přitom je to tak jednoduché, milí Zelení. Máte mezi sebou tzv. krtka neboli vynašeče. Jmenuje se... Ale to se neříká, říkejme mu prostě Krtek. Zkrátka a dobře to vaše kampaň a váš program jsou! A ne, nestálo to sto tisíc, stálo to rovný milióóón! Nejdřív si ty věci vyříkejte mezi sebou a s ostatními. My budeme tuhle debatu s chutí sledovat úplně stejně zvídavě jako zvířátka, která vidí lidi dělat podivuhodné věci.“

Podepsáni jsou „Vaše zvířátka: Vlk, Prasátko, Sova a Zajíc z Chráněné krajinné oblasti Žižkov!“

Pod videem už se množí obvinění. „Slušnej hnus od slušnejch lidí z ODS,“ píše Katerina P. Hix.

„Jo, jo, zhrzenej Saša, to je horší než odkopnutá milenka. Hlavně že je po Žižkově ještě hromada jeho berousků s předvolebníma slibama. Každá slušná strana už se o úklid dávno postarala. Fujtajxl vespolek,“ sdílí podezření, že se jednalo o akci ODS a bývalého starosty Alexandra Bellu Tereza Hejmová.

Ale našli se i disidenti. Antonín Kocábek například vyjádření Zelených komentoval: „Dezinformační kampaň? Nečistý volební boj? Promiňte, ale ať už to udělal kdokoli, tak ty plakáty jen říkají, co Zelení v praxi konají... Pokud jsem tak zaregistroval, tak boj proti autům ve městě a proti developerům je jednou z jejich nejviditelnějších aktivit...“

Lídr TOP 09 na Praze 3 se k věci vyjádřil také. „Tak zatímco předvolební kampaň proběhla bez leváren a úskoků, paradoxně teď po volbách vylézají z děr temné síly. Mystifikační kampaň cílící na nejnižší lidské pudy zaplavila dnes v noci celou Prahu 3. Zelené si za některé jejich nápady rád dobírám, ale tohle je už hodně přes čáru. Mimochodem, kdybyste někdo váhal, tak Zelení se od toho hned ráno distancovali a zvažují trestní oznámení,“ napsal na svém profilu na sociálních médiích.

Doplněk: Na CHKO Žižkov se objevil další příspěvek. V něm se autoři zaměřili na reakce, které dostali: „Máme velkou radost, že se vám naše kampaň líbí! Objevili se i mrzouti, kteří říkají, že tohle je jakýsi podraz, nebo snad dokonce dezinformační kampaň. Ale tak to moment! Máme prostě jen pocit, že program Strany zelených a jejich nápady jsou málo známé a velmi nedoceněné, tak jsme vzali několik stovek tisíc, které získal Vlk z prodeje své knížky, a vypustili je do světa, ať skotačí na ulici jako zvířátka mezi stromy. Nejde o nic poškozujícího, přece jen voličům Strany zelených se námi podaný program a cíle líbí! Problémem by bylo, kdyby pan Rut popřel, že obsah plakátů popírá obsah a nápady Strany zelených v jejich vlastním programu. To by byl průšvih, panečku, vykašlat se na své voliče! Ale to se určitě nestane, my sami dobře víme, že ideje a cíle strany jsou čisté jako les a pevné jak mohutný zdravý strom!"

Podepsaná jsou opět „Vaše zvířátka“.

Původní článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …