Filip si mne ruce: Preference rostou a může za to tato vláda

02.08.2011 16:37

Růst preferencí KSČM je zásluhou nejen nevýrazné ČSSD, ale také vládní koalice a jejích nepopulárních kroků. Snaha stranu zakázat nemá podle jejího předsedy Vojtěcha Filipa na oblibu u voličů nejmenší vliv.

Filip si mne ruce: Preference rostou a může za to tato vláda

"Vládní koalice zařídila, že se lidé zajímají o náš program," řekl ČTK Filip. Podle posledního průzkumu agentury Factum Invenio by ČSSD získala 29,1 procenta hlasů a KSČM 16,3 procenta. Levice by tak měla v Poslanecké sněmovně 112 křesel. Komunisté by získali jen o čtyři desetiny procenta hlasů méně než ODS a o 1,6 procenta více než TOP 09.

Související: Dva průzkumy, každý jiný. Komunisté nastejno s ODS


Podle Filipa komunisté bez problémů přijali programový dokument s názvem Socialismus 21. století. Nominace na předsedu a do dalších funkcí budou stranické organizace podávat na podzim. Sjezd se bude konat příští rok v květnu v Liberci. "Úpěnlivě hledám někoho, kdo by byl mou kádrovou rezervou," řekl Filip.

Co se silnou levicí? 

V současné době nemá Vojtěch Filip žádného vážného konkurenta. Konzervativnější křídlo prosazovalo zvolení poslance Stanislava Grospiče. Výraznou poslankyní je také kontroverzní Marta Semelová, která se v poslední době proslavila výroky o třetím odboji.

Přestože levice v průzkumech drtivě vítězí, není jasné, zda by se sociální demokracie s komunisty spojila, pravděpodobnější se zdá tzv. tichá podpora ve sněmovně.


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…