Financování kampaní republikánských kandidátů na prezidenta USA. Analytici zjistili, že Donald Trump...

05.05.2016 22:11

Firma Kingmakers, která se zabývá politickým marketingem, se blíže podívala na hospodaření republikánských kandidátů na prezidenta USA. A pro mnohé může být výsledek jejich analýzy šokující. Donald Trump, který mimo jiné uhájil svoji nominaci, a půjde tak do boje o nejvyšší funkci USA, je totiž nejvíce efektivní ze všech kandidátů.

Financování kampaní republikánských kandidátů na prezidenta USA. Analytici zjistili, že Donald Trump...
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Kingmakers si totiž sečetli všechny výdaje a příjmy jednotlivých republikánských kandidátů a jedno je naprosto jasné. „Trumpa vyšel jeden hlas nejlevněji ze všech,“ píší na svém profilu na Facebooku.

„Vítěz republikánských primárek Donald Trump neutratil oproti všeobecně rozšířené představě ve své kampani žádné horentní sumy,“ píší s tím, že jeho kampaň nestála ani 50 milionů dolarů, a tudíž patří „spíše k podprůměrným“.

Jeden hlas totiž Donalda Trumpa vyšel na 4,62 dolaru, což je v porovnání s někdejším favoritem voleb, bratrem George Bushe Jebem, opravdu propastný rozdíl. Jeb totiž podle grafu Kingmakers nechal za jeden hlas takřka 500 dolarů a navíc mu to k ničemu nebylo.

Největší nepoměr mezi výdaji na kampaň a cenou za jeden hlas však firma zaznamenala u republikánky a dlouholeté top manažerky Carly Fiorinové. Ta sice za kampaň nechala jen 24,2 milionu dolarů, ale za jeden hlas dala celkem 630 dolarů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…