Hašek chce narušit zápas NHL v ČR. Rusy na ledě nesnese. Už byl kvůli tomu ve Strakovce

02.09.2022 10:50 | Ze sítí

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek se ve světle rusko-ukrajinského konfliktu na Ukrajině velmi hlasitě vyjadřuje k dění v hokejovém světě, který válka rovněž zasáhla. Kvůli zápasům NHL, které se začátkem října odehrají v Praze v O2 aréně, se vydal i na úřad vlády. Chce zabránit tomu, aby se zde objevil ruský hráč. „Pomáháme ukončit válku a děláme tím život pro nás zde v ČR bezpečnější,“ věří Hašek.

Hašek chce narušit zápas NHL v ČR. Rusy na ledě nesnese. Už byl kvůli tomu ve Strakovce
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí
Pražská O2 arena bude hostit úvodní zápasy základní části NHL mezi San Jose Sharks a Nashville Predators. V rámci 2022 NHL Global Series se tu oba týmy střetnou 7. a 8. října. Dominik Hašek nechce dopustit, aby se na českém ledě objevili hokejisté z Ruska, týká se to dvou hráčů, jež se mají dle soupisek zápasů účastnit.

O svou snahu tomu zabránit se Hašek podělil na sociální síti. „7. a 8. října v Praze proběhnou 2 zápasy NHL. V každém případě nesmí nastoupit jediný ruský hokejista, aby zde v Čechách dělal na ledě reklamu ruské agresi.

Včera jsem měl na toto téma první schůzku na úřadu vlády. Asi nevydání pracovního víza je jedna z možností,“ doplnil.

Pod jeho příspěvkem se vesměs ozývaly souhlasné reakce, ovšem i s poznámkou, že je to vůči ruským hokejistů, poněkud „tvrdé“. To ale Hašek promptně odmítl: „To není vůbec tvrdé! My tím těm klukům pomáháme ukončit válku a zachránit tak mnoho lidských životů. Ukrajinců i jejich ruských spoluobčanů. A život pro nás zde v ČR tím děláme bezpečnější,“ vymezoval se proti zemi, jež napadla Ukrajinu.

„Dobrá práce! Nepolevit. Stejně jsme nepřátelský stát, tak ať si hrají třeba ve Venezuele,“ kvitoval Haškovu aktivitu diskutér Petr Kubec. Jeho názor bývalý brankář a neúspěšný kandidát na šéfa hokejového svazu uvítal.

Už letos na jaře kvůli válce Ukrajině požadoval Dominik Hašek suspendaci ruských hráčů v NHL. Krátce po vypuknutí války vyzval NHL, aby pozastavila smlouvy všem hokejistům z Ruska včetně Alexandra Ovečkina.

V uplynulých měsících také Dominik Hašek apeloval na českou vládu, aby zabránila nebezpečnému chování v hokejovém prostředí v souvislosti s tím, že do ruské Kontinentální hokejové ligy KHL má – navzdory pokračující ruské vojenské invazi na Ukrajině – namířeno český útočník. „Práce českého občana v Rusku. To je podpora ruské války a zabíjení na Ukrajině. Velmi podobné, jako práce pro ruskou armádu (20 let vězení). Je povinností vlády ČR nás před tímto chováním chránit. Jde o naše životy! Nestrkejte hlavu do písku!!!“ kritizoval, že český útočník Rudolf Červený míří do Vladivostoku v KHL. Rovněž se ohradil proti návratu Dmitrije Jaškina do KHL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…