Hrozba z českého televizního studia: Pokud Putin použije jaderné zbraně, Rusko bude rozdrceno!

16.10.2022 13:57 | On-line

Ve druhé hodině Partie Terezie Tománkové debatovali europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) a poslanci Ondřej Kolář (TOP 09), Jaroslav Bžoch (ANO) a Jiří Kobza (SPD). Ten volal po jednáních o míru v ruské válce na Ukrajině a Gregorová se okamžitě ozvala. „O míru okupantů. Já vím, že to bude otravné, ale já vám takhle skočím do řeči pokaždé, když budete mluvit o míru, protože tohle se nedá,“ kroutila hlavou nad Kobzou pirátka. Druzí dva hosté se také zapojili. Ve studiu bylo chvílemi dusno.

Hrozba z českého televizního studia: Pokud Putin použije jaderné zbraně, Rusko bude rozdrceno!
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Gregorová (Piráti) v pořadu Partie.

Na Ukrajinu tento týden dopadaly ruské rakety i íránské sebevražedné drony. Některé z nich dopadaly i na dětská hřiště, panelové domy a tak podobně.

Kolář v souvislosti s těmito útoky poznamenal, že by Česká republika měla Rusko označit za teroristický stát. „I když to s sebou nese řadu věcí, jako že s ním musíte přerušit obchody, přerušit diplomatické vztahy, ale podle mě by k tomu mělo dojít, protože Rusko se chová jako teroristický stát,“ ozval se Kolář.

Kobza kontroval, že do Česka přicházejí informace jen z jedné strany, takže by prý byl opatrný. „Já si nemohu nevzpomenout na bombardování Bělehradu,“ poznamenal Kobza v myšlenkovém návratu do roku 1999. Posteskl si, že nemáme kompletní obraz o tom, co se na Ukrajině děje. „Ale já jsem proti jakékoli válce. My už jsme od roku 2014 upozorňovali, že jakýkoli mír je lepší než válka,“ uvedl poslanec SPD. Odmítl však jmenovitě odsoudit poslední útoky Ruska na Ukrajině. „Odsuzuji jakékoli útoky,“ poznamenal pouze obecně.

„Vy chcete mír okupantů. Mír bude, až Putin vypadne z Ukrajiny, to je celé. A když tady přede mnou mluvíte o Západu, tohle tady přede mnou kdysi říkali i zástupci KSČM. Je vidět, že ty extrémní strany jsou jako podkova,“ poznamenala Gregorová.

„To je úsměvné, když o nás Piráti, extrémní levice, mluví jako o extremistech,“ ohradil se Kobza.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…