I když jsou plakáty na hraně, mostecká ČSSD je nestáhne

15.09.2010 21:46

Kontroverzní volební billboardy lídra mostecké ČSSD Karla Novotného nezmizí. I přes žádost Bohuslava Sobotky na jeho stažení. Pro zachování plakátu se jednomyslně shodlo vedení místní organizace sociální demokracie.

I když jsou plakáty na hraně, mostecká ČSSD je nestáhne

Podle předsedy mostecké ČSSD Lubomíra Holého nevyvolává plakát rasistické ani protiruské nálady. Bohuslav Sobotka prohlásil, že se heslo stalo předmětem kontroverzní interpretace a vede k polarizujícím a zjednodušeným závěrům.

Je to na hraně, ale právem

Na billboardech je text: „Proč bych měl litovat, že jsem ve svém domově národnostní většinou? Jeden stát, jedna pravidla."

Holý uznal, že použitý slogan je na hraně. Místní ČSSD ho stejně nestáhne. Prý je to důsledek situace v Mostě, kde radnice o 20 procent snížila nájemné skupině lidí bydlících na sídlišti Chanov, ačkoliv zde byly vysoké dluhy na nájemném.

Během léta se Most rozhodl slevu zrušit, protože snížení nájemného nepřineslo očekávané snížení dluhů. Ty naopak začaly růst.

Praha drží krok

Kontroverzní plakáty jsou i v Praze 5. Stojí na nich: „Pryč s narkomany, bezdomovci a hernami." Pražskému ústředí sociální demokracie se nelíbily, a tak se je místní organizace rozhodla přelepit.

Mají být nahrazeny plakáty a billboardy s nápisem „Za bezpečí a čistotu veřejných prostranství". Podle lídra kandidátky ČSSD Michala Šestáka to nebude stát mimořádné výdaje.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…