Idi*t v Bílém domě, napsal Trump o Bidenovi. Šlo o Rusko

05.07.2023 13:21

MONITORING Donald Trump oslavil Den nezávislosti posmíváním se prezidentovi Joeu Bidenovi. V Bílém domě nyní dle jeho slov vládne „nebezpečný idiot“. USA takto nemůže pokračovat. Prezidentské volby 2024 jsou dle něj pro Spojené státy americké poslední velkou šancí.

Idi*t v Bílém domě, napsal Trump o Bidenovi. Šlo o Rusko
Foto: Repro Youtube
Popisek: Trump se brání po propuštění od soudu

Bývalý prezident Spojených států amerických Donald J. Trump popřál Američanům šťastný svátek Dne nezávislosti spolu s příslibem, že republikáni v čele s Trumpem vydobydou USA zpět. Prezidentské volby 2024 jsou podle Trumpa poslední šancí. „Šťastný čtvrtý červenec všem. Tvrdě pracujeme, vezmeme si zpět naši zemi a uděláme Amerikou opět velkou. Volby v příštím roce jsou naší poslední velkou šancí,“ napsal na sociální síti Truth social.

Den nezávislosti dále slavil posměšky na adresu současného prezidenta Spojených států amerických Joea Bidena, který bude za demokraty kandidovat i v prezidentských volbách 2024. Trump svého protikandidáta označil za „velice nebezpečného idiota“. „Když Biden řekl, že Putin ‚prohrává válku v Iráku‘, dvakrát, všichni věděli, že máme v Bílém době potvrzeného a velmi nebezpečného idiota. USA nemohou dopustit, aby to takhle pokračovalo,“ prohlásil Trump.

Naposledy Joe Biden o Putinově prohře v Iráku mluvil na konci června. Na otázku novinářů, zda ruského prezidenta Vladimira Putina víkendová vzpoura šéfa Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina oslabila odpověděl, že to jde „těžko říct“, ale že „zjevně prohrává válku v Iráku“.

 

 

Dále Trump sdílel i vlajku se sloganem: „Do hajzlu s Bidenem. Do hajzlu s vámi, že ho volíte.“ U vlajky je dále napsáno, že i přes to, že má Biden údajně přes 81 milionů hlasů, nikde není vidět nikdo, kdo by nosil jeho trička, klobouky či vlajku.

Svátek Dne nezávislosti se slaví 4. července jako státní svátek oslavující přijetí Deklarace nezávislosti spojených států dne 4. července 1776 Druhým kontinentálním kongresem a tento den tak připomíná vyhlášení nezávislosti USA od britské koruny. Deklarace nezávislosti vyjadřuje základní principy svobody a práv a Američané tento den považují za jednu nejdůležitějších událostí v historii země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…