Jak bude vypadat další cesta Velké Británie z EU? Premiérka Mayová naznačí směr

11.02.2018 11:05

Premiérka Velké Británie Theresa Mayová v příštích dnech přednese sérii projevů, ve které naznačí, kudy povede další cesta ostrovního království z Evropské unie.

Jak bude vypadat další cesta Velké Británie z EU? Premiérka Mayová naznačí směr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Agentura Reuters přináší s odvoláním na BBC informace o tom, že britskou premiérku Theresu Mayovou čeká v příštích dnech série projevů, ve které naznačí, kudy povede další cesta ostrovního království ven z Evropské unie.  Politici ve Velké Británii doufají, že se jim podaří v Bruselu uzavřít přechodnou dohodu o ekonomické spolupráci Velké Británie a EU. Londýn doufá, že se podaří uzavřít dohodu v březnu tohoto roku. Z Bruselu však už zaznělo varování, že žádná dohoda nemusí být uzavřena.

Dohoda by se měla týkat práv Britů pracujících v EU a občanů EU pracujících v Británii. Stranou pozornosti britské premiérky ale nezůstane ani postupné přenesení pravomocí z Bruselu zpět do Londýna. Očekává se, že do procesu odluky ostrovního království od EU vstoupí také ministr zahraničí Boris Johnson, velký zastánce Brexitu. Bude jednat s ministrem obchodu Liamem Foxem a ministrem Brexitu Davidem Davisem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…