Je konec, bude to Trump. Podívejte se, jak už o něm mluví ti, kteří kontrolují miliardy

19.01.2024 13:40

Rok 2024 bude pro velkou část světa velkým volebním rokem. Volit se bude v sedmi desítkách zemí světa. Asi největší pozornost budou poutat volby příštího amerického prezidenta. Bývalý guvernér České národní banky má za to, že by tyto volby mohl vyhrát Donald Trump. Jak k tomu dospěl? Následovně…

Je konec, bude to Trump. Podívejte se, jak už o něm mluví ti, kteří kontrolují miliardy
Foto: Repro YouTube The Independent
Popisek: Donald Trump na CPAC v Dallasu

V roce 2024 si občané Spojených států amerických zvolí dalšího prezidenta. S velkou pravděpodobností se zopakuje souboj starý čtyři roky, souboj Donalda Trumpa a Joea Bidena. Donald Trump v tuto chvíli vypadá jako nejvážnější kandidát opozičních republikánů na křeslo v Oválné pracovně Bílého domu.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26569 lidí
V roce 2020 byly role obrácené. Trump byl prezident, Biden jeho vyzyvatel, a Trump prohrál. V tuto chvíli Trump stojí na startu republikánských primárek a v tuto chvíli se zdá nejpravděpodobnější, že nakonec stále v duelu s obhajujícím prezidentem vyhraje právě on. A někdejší guvernér České národní banky Miroslav Singer naznačil, že Trump toto klání může vyhrát.

Jak na to přišel?

Odkázal se na názory velkých amerických bankéřů.

„Nevyjadřuju názor na prezidentské volby, ale CEOs top investičních bank jsou placeni i za to, že mají dobrý čich, jak se to bude v USA vyvíjet. Jestli J. Dimon z JPM cítí potřebu vyjádřit se pozitivně o Trumpovi, radši počítejme s tím, že to fakt může vyhrát. Jsme ready?“ zeptal se na sociální síti X.

„Nelíbí se mi, jaké věci Trump říká, ale v těch kritických otázkách se nemýlil. Proto pro něj lidé hlasují. Lidé by měli být k našim spoluobčanům více ohleduplní,“ prohlásil CEO J. Dimon. „Myslím, že tyto negativní řeči o MAGA poškodí Bidenovu kampaň,“ doplnil.

Miroslav Singer promlouvá

Také český profesionální volební sázkař Michal Syrový má za to, že pokud jde o republikánské primárky, je dokonáno. Přel se přitom o průzkum, který naznačuje, že i ve státě, kde by si Trump neměl stát příliš dobře, obdrží asi 50 procent hlasů voličů a zcela jasně tento stát v primárkách ovládne. Jde o New Hampshire.

„Nejnovější čísla z druhých republikánských primárek a pro Trumpa nejhoršího státu New Hampshire naznačují, že je hotovo. Suffolk, sběr 16.–17. leden: Trump 50 %, Haley 36 %, DeSantis 6 %. Jestli Trump vyhraje v New Hampshire, tak republikánské primárky reálně skončily,“ prohlásil Syrový.

Michal Syrový promlouvá

Slavný moderátor Tucker Carleson, který před časem přišel o práci v americké televizi Fox News, má za to, že už výsledky prvních primárek v Iowě něco ukázaly. V Iowě si Trump připsal naprosto drtivé vítězství a podle Tuckera by pro Trumpa mohly volby skončit jasným vítězstvím i na federální úrovni, pokud by voliči museli přijít do volebních místností osobně, museli odevzdat svůj hlas a zase odejít. Vše bez korespondenční volby a jiného obcházení toho nejtradičnějšího modelu voleb. Osobně byste označili volební lístek, neudělala by to žádná hlasovací mašina a označili byste ho po boku svých sousedů, nikoli pod dohledem Marka Zuckerberga (zakladatele Facebooku) a jeho lidí z Kalifornie,“ poznamenal Carlson.

Trump sice má konkurenci např. v podobě bývalé diplomatky USA při OSNB Nikky Haley, která se podle Carlsona tváří jako konzervativní politička, která naslouchá lidem, jenže podle známého publicisty tato žena vůbec nepřemýšlí konzervativně. Podle Carlsona má blíže k liberálům. „Kolik konzervativních voličů by podpořilo ilegální migraci, když ničí naši zemi? Asi by ji jich nebylo moc. Ale Nikky Haley to udělala. ‚Ilegální přistěhovalci nejsou zločinci‘, řekla svým přátelům v ASPEN Institutu,“ konstatoval Carlson s tím, že Haley by těmto lidem dala amnestii. A to je něco, co podle Carlsona konzervativní voliči nepodpoří.

Stejně tak Nikky Hale podporuje posílání další pomoci Ukrajině, což podle Carlsona obírá o peníze americké daňové poplatníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale kdepak!! Trump neprohral. Demokrate volby zfalsovali. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZastavmeJe , 19.01.2024 14:45:42
Vsichni mame pred ocima prazdne parkoviste s namalovanymi kruhami, -kvuli covidu, a k te prazdnote maval a mluvil ......... starik Biden... A naopak, plne areny a silici dav s Trumpem... Mimochodem, Biden dodnes uraduje z kopie Bileho domu, ve kterem je televizni studio. Za Trumpem stoji vetsina armady.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …