Jestli je Schapiro korupčník, pak je Zeman kolaborant, udeřil komentátor

06.07.2016 17:17

Pokud prezident Miloš Zeman může otevřeně tvrdit, že je americký velvyslanec Andrew Schapiro korupčníkem, pak je z pohledu redaktora Reflexu Jiřího Leschtiny sám obyčejným kolaborantem, protože se dopouští ještě horších prohřešků, z nichž jedním z nejvýraznějších je jeho vlastní poradce, šéf české pobočky Lukoil Martin Nejedlý.

Jestli je Schapiro korupčník, pak je Zeman kolaborant, udeřil komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jednou z největších drzostí, které se podle Leschtiny Zeman dopustil, bylo tvrzení, že Schapiro získal post velvyslance v Praze za příspěvek kampani prezidenta Baracka Obamy. „V podstatě tak označil za korupčníka nejen Schapira ... ale i amerického prezidenta,“ napsal Leschtina.

Zároveň tak ale nasypal popel na hlavu i sám sobě, jelikož pokud může být korupčníkem Schapiro, je jím pak rozhodně i Zeman, jelikož se obklopuje lidmi, jako je šéf české pobočky Lukoilu Martin Nejedlý, který byl jedním z „nejprofláknutějších sponzorů“ jeho kampaně a někdejší místopředseda Strany práv občanů.

„Vždyť tento muž, který dodnes tají před novináři svůj životopis včetně životních a podnikatelských epizod v Rusku, se stal nejvlivnějším poradcem na zemanovském Hradě,“ podotkl Leschtina s tím, že nejenže má vlastní kancelář a diplomatický pas, aniž je hradním zaměstnancem, ale dokonce si může na Hradě pořádat i oslavy narozenin.

„Ano, pan Nejedlý několikrát opakoval, že peníze pro Zemanovu kampaň poskytl z vlastní kapsy. Jenže pokud je tato kapsa po dlouhá léta napájena penězi jedné větve ropného gigantu vlastněného Kremlem, těžko ji považovat za něco jiného než za cílovou (a jestli ne i přestupní) stanici rublovodu,“ konstatoval Leschtina.

Nejedlý z jeho pohledu spolu s kancléřem Vratislavem Mynářem tvoří nebezpečnou kliku, která představuje obrovské bezpečnostní riziko, jelikož ani jeden z těchto dvou pánů nemá bezpečnostní prověrku.

Leschtina na závěr uvedl, že je svým způsobem však pořád lepší být korupčníkem, za kterého označuje Zeman Schapira, než kolaborantem, za něhož nepřímo označuje redaktor prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…